Gazete Vatan Logo

Yaraları biz sarıyoruz!

Afrin halkına zulüm yapan YPG’nin kaçmasıyla bölgeye huzur geldi. Çocuklarını terör örgütüne kaptırmaktan ve canlı kalkan olmaktan kurtulan halk, Mehmetçiğin şefkatiyle tanıştı. Türk Kızılayı, AFAD ve İHH, halka insani yardım yağdırdı

Yaraları biz sarıyoruz!

Zeytin Dalı Harekatıyla teröristlerden temizlenen Afrin’de halk yeniden güvenli günlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Teröristlerin olduğu dönemde çocuklarının zorla silah altına alınmak istendiğini, kendilerinden para toplandığını ve ilçeyi terk etmelerine izin verilmediğini anlatan Afrinliler, Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulundu.

Şükür kurbanı kestik

Afrin’de Kafer Çil Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Melek Salih, teröristlerin ilçede olduğu süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: 12-14 yaşındaki çocukları zorla kaçırdılar. Onları silah altına aldılar. Örgüte katılmak istemeyenleri ölümle tehdit ettiler. Bizden zorla para topladılar. Kaçmaya çalıştık ama silah zoruyla bizi evlerimize geri gönderdiler. Türk askerini köyde görünce çok mutlu olduk. Onlar için iki kurban kestik. Askerler geldi, artık korkmuyoruz. Biz burada askerlerin kalmasını, bizi ve bulunduğumuz toprakları korumanızı istiyoruz.

Gıda ve giyecek dağıtıldı

ABD, ukala bir açıklama yaparak bölgeye insani yardım ulaştırılması gerektiğini söyledi. Oysa harekatın başından beri teröristlerden temizlenen bölgelere Türk Kızılayı, AFAD ve İHH başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşundan yardım yağdı. TSK ve ÖSO, kent merkezine girer girmez de Kızılay yardımları ulaştı. Halka sıcak yemek, giyecek ve temizlik malzemesi dağıtıldı.

Haberin Devamı

‘Depolar doluyken bizim karnımız açtı’

Afrin ilçe merkezindeki siviller, terör örgütü YPG/PKK’nın gerçek yüzünü anlattı. Afrinli Ebu Muhammed’in sözleri, örgütün zulmünü gözler önüne serdi: Ne diyeyim size, PKK’nın depoları gıda doluyken insanların karnı açtı. Depolardaki gıdaları sadece kendilerine ayırmışlardı, diğer sivillere vermezlerdi. Eğer örgüttensen sana verirlerdi. Yok değilsen gıda vermezlerdi. Buradan çıkarken gıda depolarını yakıp gittiler. Bize bir şey bırakmadılar.

35 KÖYE YARDIM

TSK ile AFAD, Afrin’de terörden arındırılan 35 köyde 713 aileye insani yardım dağıttı. Yardım kolileriyle bölgeye gelen askerleri gören sivil halk, 2. Ordu Komutanı Korg. Metin Temel’e sevgi gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı