Gazete Vatan Logo

Hayvanlara yönelik şiddet şuç kapsamına alınıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin 3 bakanlığın koordineli olarak çalıştığını söyledi. Pakdemirli, "Söz konusu taslakta, hayvanlara yönelik şiddet ve kasten öldürme fiillerinin suç kapsamına alınması yönünde düzenlemeler öngörülmektedir" dedi.

Hayvanlara yönelik şiddet şuç kapsamına alınıyor

Ankara'da Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından 'Sokak Hayvanları Çözüm Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştay'a Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı. Bakan Pakdemirli, çalıştaydaki konuşmasında, geçmiş yıllarda besledikleri köpeğin telef olması nedeniyle gözyaşı döktüklerini anlattı. Pakdemirli, 3 çocuğu bulunduğunu belirterek, köpekleri 'Paşa'nın da evlatları olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, "Biz öyle görüyoruz. Diğer taraftan da geçen yıl hanımla İstanbul'da Fenerbahçe Kalamış'ta bisiklete binerken tam şehrin ortasında köpeklerin saldırısına uğradık. Geldi, köpekler beni ısırdı. Köpek sahibi bir insan olarak da köpeklerden korkmamanın bir hoyratlığını yaşıyoruz. Bunun da rahatsız edici bir tarafı olduğunu hepimizin kabul etmesi gerekir" diye konuştu.

'YAPTIRIM GETİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ'

5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, değişiklik taslağı üzerinde Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak çalışıldığını söyledi. Pakdemirli, "Söz konusu taslakta hayvanlara yönelik şiddet ve kasten öldürme fiillerinin suç kapsamına alınması yönünde düzenlemeler öngörülmektedir. Ayrıca vatandaşlar tarafından sıkça şikayet konusu olan, ev hayvanı satış yerlerinde kedi ve köpek bulundurulmasının yasaklanmasına dair bir değişiklik öngörülmüştür. Sahipsiz hayvan popülasyonunun artmasını engellemek maksadıyla da sahipli hayvanlarını sokağa terk edenlere de yaptırım getirilmesini de hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı