Gazete Vatan Logo

Yapının hedefinde Katar ve Afrika var

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, 23-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. 1.250 firmayı bir araya getiren fuarın hedefinde Kuzey Afrika ve Katar var.

Yapının hedefinde Katar ve Afrika var

YEM Fuarcılık tarafından 40 yıldır düzenlenen Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul, yapı sektörüne yön veren yerli ve yabancı firmaların 2017 yılında da buluşma noktası olacak. Fuar, ürün gruplarına göre ayrılmış 100 bin metrekare açık ve kapalı alanda, 1.250 katılımcı firmanın en son ürün, hizmet ve teknolojisini 111 bin ziyaretçiyi buluşturacak.

Yapı malzemeleri sektörü temsilcilerinin ürün, hizmet ve teknolojilerinin sergilenmesinin yanı sıra üretici ve satıcı firmalarla, sektör profesyonellerini ve yatırımcılarını bir araya getiren Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul, Türkiye’nin yapı sektöründeki en büyük ve en önemli platformlarını oluşturuyor. Fuar kapsamında düzenlenen İş Geliştirme Platformu etkinlikleri sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlarken, Mimarlık ve Mimarlık Kültürü etkinlikleri sektör profesyonellerine bilgi akışı sağlıyor.

Potansiyel büyük

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, İş Geliştirme Platformu etkinlikleri kapsamında, Konuk Bölge Projesi’nde, bu yıl hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkelerini, Hedef Pazar Projesi’nde ise 2030 Ulusal Vizyon Programı Projeleriyle büyük potansiyel taşıyan ve 2022 Dünya Kupası’na da ev sahipliği yapacak olan Katar’ı ağırlıyor. Türk yapı sektörünün odağında yer alan Kuzey Afrika ülkelerinden Cezayir ve Fas, Türkiye’nin en çok inşaat malzemesi ihracatı gerçekleştirdiği ilk 20 pazar arasında yer alırken yine bölgede yer alan Tunus ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık alanında artan kamu yatırımlarıyla ilgi çekiyor. Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen Hedef Pazar Projesi’nde bu yıl Türk yapı sektörü için güçlü bir potansiyel oluşturan Katar değerlendirilecek. Değeri 299.7 milyar dolar olan 2030 Ulusal Vizyon Programı ve 2022 Dünya Kupası’na yönelik spor, turizm, sağlık ve eğitim alanlarındaki birçok projeyle dikkat çeken Katar, büyük bir potansiyel taşıyor.

Haberin Devamı