Gazete Vatan Logo

Yapılandırmada taban 100 milyon TL

Türkiye Bankalar Birliği, bankaların üzerinde görüştükleri yapılandırma çerçeve anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Yapılandırmadan yararlanılması için şirketlere en az 100 milyon liralık bir borç sınırı konuldu

Yapılandırmada taban 100 milyon TL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) borç yapılandırma çerçeve anlaşmasının dün imzalanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması’na toplam kredilerdeki payı yaklaşık yüzde 90 olan banka ve diğer finansal kuruluşlar tarafından imza atıldı. 100 milyon liralık taban belirlenen düzenleme son dönemde konkordato başvurularının artması üzerine gündeme gelmişti.

TBB’nin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Finansal yeniden yapılandırma uygulamasının amacı gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarının vadelerini ödemekte zorlanan işletmelere destek olmaktır. Bu sayede, borçlarının yeniden yapılandırılması veya yeni bir itfa planına bağlanması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağı tespit edilen işletmelerin ekonomik faaliyetlerinin sürdürülerek nakit akımlarının düzenlenmesine ve yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olunacaktır” denildi.

Hangi borçlulara uygulanacak?

- Uygulama, Başvuru Bankası’na başvuru tarihi itibariyle Alacaklı Kuruluşlar’a olan anapara (nakit+gayrinakit) borç toplamı 100 milyon TL’den büyük borçluları kapsıyor.

Haberin Devamı

- Borçluların borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacaklarının tespit edilmesi şart koşuldu.

- Borçlu hakkında hiçbir alacaklı kuruluş tarafından yasal takip işlemlerine başlanmamış olması gerekiyor.

- Haklarında iflas kararı bulunan borçlular kapsama alınmayacak.