Gazete Vatan Logo

Yapılandırmada son gün yarın

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler için yarın son gün. Başvurular e-devlet ya da GİB’in internet sitesi üzerinden alınıyor. Vergi dairelerine ödemeler Eylül’de başlayacak.

Yapılandırmada son gün yarın

Yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin yarın mesai bitimine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Son başvuru gününün 31 Temmuz Salı olduğu yapılandırma imkanından yararlanmak isteyenler vergi dairelerine gitmeden, www.gib.gov.tr ile e-devlet üzerinden de müracaatta bulunabiliyor. Yığılma yaşanmaması için vatandaşların son günü beklemeden başvuruda bulunması önem taşıyor. Vergi dairelerine ödemeler Eylül ayında yapılacak. Mükellefler, devlete borcunun bulunup bulunmadığını www.gib.gov.tr’den ya da Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) mobil uygulamasından sorgulayarak öğrenebiliyor.

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecek.

Peşinde avantaj

Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50’sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50’si tahsil edilmeyecek. Vadesi 31 Aralık 2013’ten önce olan 100 lira ve altındaki borçlar ise başvuru aranmadan silinecek.Yapılandırma kapsamında başvuran ve peşin ödemeyi seçen mükellefler neredeyse vergi borçlarının sadece anaparasını ödeyerek bu fırsattan yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Kredi kartıyla ödeme

Yapılandırılan borçların kredi kartıyla peşin ya da taksitle ödenmesi de mümkün olacak. Kredi kartıyla ödemeler, “www.gib.gov.tr”de yer alan internet vergi dairesinden yapılacak. Kredi kartıyla ödeme yapıldığında, işlem tarihi itibarıyla borç ödenmiş olacak. Yapılandırmadan yararlanmak için ilk 2 taksitin tam ve süresinde ödenmesi gerekecek. İkiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi halinde, yapılandırma hakkı kaybedilecek.