Gazete Vatan Logo

Yapı sektöründe nitelikli işgücü zirvesi

Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER), yapı malzemeleri sektörüne nitelikli işgücü kazandırmak amacıyla, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile birlikte 2014 yılından itibaren başlattığı işbirliğine bir yenisini daha ekledi. TİMDER yönetimi, İstanbul Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ile buluşarak sektörün hangi alanlarda nitelikli, kalifiye personele ihtiyacı olduğunu anlattı…

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Başkanı Kemal Çelik, TİMDER Yönetim Kurulu Üyeleri Bahadır Yıldırım, Baki Kartalkaya, TİMDER Genel Koordinatörü Nurhan Tanyeli, Proje Danışmanları Dr. Atakan Genç ve Sait Sağlam’ın "TİMDER - İstanbul Üniversitesi Yüksekokul Projesi" faaliyetleriyle ilgili öğrencileri bilgilendirdiği toplantı; İ. Ü. Sosyal Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mine Kırbaşlı ve İ. Ü. Sosyal Bilimler MYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuran Çakıryıldız ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Organizasyonda, İstanbul Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nde verilmekte olan (Pazarlama, Satış, Kişisel Gelişim, Marka gibi) satış ve pazarlama odaklı ders programına; Yapı Malzemeleri Teknik Pazarlaması ile Yapı Malzemeleri Sektöründe Bilgisayar Uygulamaları derslerinin dahil edilmesiyle gerçekleştirilen “TİMDER - İstanbul Üniversitesi Yüksekokul Projesi” hakkında öğrencilere bilgi verildi. TİMDER ve yapı malzemeleri sektörü hakkında bilgilerin de paylaşıldığı toplantıda öğrenciler TİMDER Heyetini büyük bir dikkatle dinledi. Yapı sektöründe 50 yıla yakın tecrübesini öğrencilerle paylaşan TİMFED Başkanı Kemal Çelik, üniversite öğrencileri ile yaptıkları bu toplantılar ile okul ve iş sektörü arasındaki bir boşluğu kapattıklarını söyledi. Kemal Çelik bu uygulamaların diğer üniversiteler için de örnek teşkil edeceğini belirtti.

TİMDER Heyetinin yanı sıra öğrencileri bilgilendiren İ. Ü. Sosyal Bilimler MYO Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuran Çakıryıldız da bu programın öğrenciler ve sektör açısından avantajlarını ifade etti. Organizasyon, TİMDER Heyetinin öğrencilerin sektör ve TİMDER üzerine sordukları soruları yanıtladıktan sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Haberin Devamı