Gazete Vatan Logo

Yapı Sektörü Raporu açıklanıyor

Sektörün 20 yıldır takip ettiği ‘Türk Yapı Sektörü Raporu’ açıklanıyor

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Türk yapı sektörünün yıllık performansına dair en geniş değerlendirmeyi sunan “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” 25 Şubat Çarşamba günü, Yapı-Endüstri Merkezi’nde yapılacak Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı ile açıklanıyor.
Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’de; yapı sektörünün gelecek yıllara ait öngörüleri, gayrimenkul sektörü, üretim, tüketim, ihracat ve ithalat büyüklükleri gibi çok çeşitli veri önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak analiz edilecek. Raporun açıklanacağı toplantıya, TSMD, İMSAD, ULI, İNDER ve ÇEDBİK gibi sektörü temsil eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katılacak.
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan “Türk Yapı Sektörü Raporu” 2014’te yenilenen tasarımı ve genişleyen içeriğiyle, 2014 yılı dış ticaret ithalat-ihracat rakamlarına, yeni gelişen pazarlara dair öngörüleriyle birlikte her yıl hazırlanan rapordan çok daha farklı bir yaklaşımla hazırlandı. Türk Yapı Sektörünün tek referans kaynağı Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’ün sunulacağı Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği Toplantısı, 25 Şubat 2015, Çarşamba günü 9:00-12:30 saatleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından her yıl hazırlanan ve ekonomik gelişmeler ile veriler ışığında yapı sektörünün en kapsamlı değerlendirmesini sunan Türk Yapı Sektörü Raporu 2014, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri Merkezi Ekonomisti Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından açıklanacak. Dr. Gürlesel’in sunumunun ardından YEM Satış ve Pazarlama Grup Yönetmeni Tolga Türkanık’ın moderatörlüğünde sektör temsilcileri Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri’nden Ekonomist Dr. Can Fuat Gürlesel, Urban Land Institute (ULI) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Başkanı Nazmi Durbakayım ve Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 perspektifinde görüş ve değerlendirmelerini açıklayacak.
Türkiye’nin en kapsamlı yapı sektörü raporu olan Türk Yapı Sektörü Raporu’nda, Türkiye ekonomisi, küresel ekonomik göstergeler, inşaat sektörü, gayrimenkul piyasaları, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, yapı malzemeleri sektöründen seçilmiş önemli malzeme kalemleri, üretim, tüketim, ihracat ve ithalat büyüklüklerine ilişkin detaylı içerik ve verileriyle sektörü analiz ederken aynı zamanda geleceğe dair öngörülere yer veriyor.
Türk Yapı sektörünün 2014 yılı performansını geleceğe dönük öngörüler ile değerlendiren Türk Yapı Sektörü Raporu 2014’ün tanıtılacağı “Türk Yapı Sektörü Analizi ve Paydaşları ile Yapının Geleceği” toplantısı ile mimarlık, müteahhitlik ve malzeme hizmetleri veren firmaların profesyonel örgüt temsilcileri işbirliği ve yatırım fırsatlarını masaya yatıracak.
Detaylı Bilgi ve Kayıt için: www.yemetkinlik.com/tysr
PROGRAM
09.00 – 09.30 Kayıt ve Kahve İkramı
09.30 - 09.45 Açılış Konuşmaları
09.45 - 10.45 Türk Yapı Sektörü Raporu 2014 ve Sektör Değerlendirmesi
Dr. Can Fuat Gürlesel – Ekonomist, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri
10.45 - 11.00 Kahve Arası
11.00 – 12.30 Paydaşlar Yapı Sektörünün Geleceğini Tartışıyor!
Moderatör: Tolga Türkanık – YEM Satış ve Pazarlama Grup Yönetmeni
Aytek İtez – TSMD Yönetim Kurulu Başkanı
Dr. Can Fuat Gürlesel – Ekonomist, Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri
Dündar Yetişener – Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı
Haluk Sur – ULI Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı
Nazmi Durbakayım – İNDER Yönetim Kurulu Başkanı
Selçuk Özdil – ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı

Haberin Devamı