Gazete Vatan Logo

Yapay zekayla intihar önlemi

Facebook, kullanıcıları arasında intihara meyilli bireyleri tespit etmek üzere yeni yapay zeka araçları kullanmaya başlayacağını duyurdu

Yapay zekayla intihar önlemi

Ulusal İntihar Önleme Yardım Hattı ve Kriz Mesaj Hattı gibi profesyonel kuruluşlardan yardım alan Facebook, yeni araçlar sayesinde alanında uzman bir profesyonelin intihara meyilli kullanıcıya anında ulaşmasının sağlanacağını bildirdi. Yeni araçlar, intihara meyilli kullanıcının arkadaşlarına ulaşmasını da sağlayacak. Kullanıcı, Facebook Live yayınında intihar edeceği izlenimi vermeye başladığında, ekranında otomatik olarak “bir arkadaşa ulaş” veya “yardım hattı” seçenekleri belirecek. Şirket, bir süredir paylaşım sitesindeki mesaj ve yorumlarda olası intihar belirtilerini teşhis eden yazılım araçları kullanıyordu. Şimdi bu araçlar, Messenger ve Facebook Live’ı kapsayacak şekilde genişletildi. Projenin şimdilik yalnızca ABD’de uygulanacağı fakat yıl içinde çok sayıda ülkeye yayılacağı kaydedildi.

Yapay zeka anında tespit etti

Bir Facebook kullanıcısı, “Bu kadar acı ve üzüntüye daha fazla dayanamıyorum. Aileme üzgün olduğumu söyleyin” paylaşımında bulundu. Söz konusu yapay zeka aracı ise, bu kişinin depresif paylaşımını anında tespit etti.

Haberin Devamı