Gazete Vatan Logo

Yapay denizi olan proje geliyor

Tüm bu projelerini Ortadoğu coğrafyasına yönelik gerçekleştiren Beyttürk İnşaat, Orhangazi’de yapacağı 900 konutluk Lake 360 adlı projede tekne turları yapılabilen ve kumsalı olan yapay deniz yapacak.

Yapay denizi olan proje geliyor

Yalova’da özellikle Ortadoğulular için Beytepe Plus, Dreamland, Beyttürk Orman, Mia Thermal ve Beytepe gibi pek çok proje hayata geçiren Beyttürk İnşaat, Orhangazi’de yapacağı 900 konutluk Lake 360 adlı projede ise yapay denize yer veriyor. Kumsalı olan yapay denizde sörf de yapılabilecek. Beyttürk İnşaat’ın, Orhangazi’de de bir proje gerçekleştirdiğini belirten Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Orhangazi Belediyesi’nin açtığı ihaleden 9 milyon liraya aldıkları arsaya Lake 360 adıyla 900 konutluk bir proje inşa edeceklerini söyledi. “Burada Körfez halkı başta olmak üzere yabancı yatırımcının dikkatini çekecek aktivite alanları oluşturacağız” diyen Barman, “Örneğin, artık istediğiniz yere deniz getiriyorsunuz. Mesela Dubai’de birçok projede yapay deniz var. Bu imkanı sunan şirketlerden biriyle anlaşmak üzereyiz. Böylece Lake 360’a, kumsalı olan, içinde tekne turlarının yapılabileceği, sörf yapılıp yüzülebileceği bir yapay deniz inşa edeceğiz. Bugün Türkiye’deki mevcut projelerdeki yapay göllerden çok farklı olacak bu” diye konuştu. Barman, Barman Ailesi olarak 35 yılı aşkın bir süredir inşaat sektörünün içinde olduklarını, ailenin ikinci kuşak temsilcisi olarak kendisinin 3 yıl önce kurduğu şirketin Suudi ortaklarıyla birlikte Yalova’da inşa edecekleri 5 bin konutluk projeleri olacağını kaydetti.

Marmara Bölgesi'nin en büyüğünün satışları 2017’de

Haberin Devamı

''Proje başlamak üzereyken Körfez ülkelerinden yeni şirketler de bu dev projenin bir bölümüne dahil olmak için bize teklif ve görüşme talebi getiriyorlar, değerlendiriyoruz” diyen Barman, Yalova’nın gelişen bölgesi Bursa yolu üzerinde yer alacak projenin 2 milyar dolar yatırımla yapılacağını söyledi. Proje için “Marmara Bölgesi’nin en büyük projesi olacak” diyen Barman, “Buraya 25 bin kişinin yaşayabileceği bir köy inşa edeceğiz. Körfez bölgesi müşterimizin tasarım ve sosyal olanaklar konusundaki taleplerini alıyoruz. Bir yıl içinde bu projeye başlamayı planlıyoruz. Hem bölgeden hem de ülkemizden projeye ilginin büyük olacağını düşünüyoruz. Suudi ortağımızla birlikte şimdi Yalova’da Marmara Bölgesi’nin en iddialı projesine imza atıyoruz. Mart 2017’de satış işlemlerine başlanması planlanan karma projenin yüzde 50’sinin yerlilere, yüzde 50’sinin de yabancılara satışını öngörüyoruz” dedi. Orhangazi ve Gemlik bölgesine önümüzdeki 5 yılda 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını aktaran Bayttürk, ayrıca İstanbul Kağıthane’deki kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini açıkladı. Yabancı yatırımcıların kullanmadığı dönemlerde konutunu ya da villasını kiraya verebilmesi için Beyttürk İnşaat bünyesinde danışmanların hizmet verdiğini, ayrıca Beyttürk İnşaat’ın her bir projesinde projeler arası daire değişimi sağlayan hatta herhangi bir projeden ev alanların yatırımlarını değer kaybetmeden kendilerine satarak projelerinden gayrimenkul alabileceklerini söyleyen Muhammet Uğurcan Barman, “Change with Beyttürk sistemini getirdik. Daire alan yabancı yatırımcı dairesini boş tutmak yerine projeler içinde alım-satım yaparak kazanç elde edebilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

5 bin yeni yatırımcıyı hedefliyor

Haberin Devamı

400 milyon TL cirolu şirketlerinin bugüne kadar Körfez ülkelerinden 15 bin yatırımcıya ulaştığını aktaran Muhammet Uğurcan Barman şöyle konuştu: “Yeni geliştirdiğimiz 'Beyttürk Card' ile ‘üyelik’ uygulaması sayesinde, Körfez Bölgesi’nden

5 bin yeni yatırımcı daha kazanmayı hedefliyoruz. Güçlü yapımızla, Türkiye dışında komşu ülkelerde de projeler geliştirmeyi hedefl iyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. Bu nedenle, büyük Arap ve uluslararası firmaların yer aldığı fuarlar bizim için önemli bir fırsat oldu. Bir yandan Beyttürk İnşaat’ı ve sürdürdüğümüz projeleri tanıtma olanağı buluyoruz, bir yandan da birçok yatırımcı firma ile iletişime geçme şansı yakalıyoruz. Türkiye’nin imkanlarını ve gücünü tanıtabileceğimiz uluslararası platformda ve uluslararası organizasyonlarda yer almaya devam edeceğiz.”

Körfez ilgi gösterdi

Yalova’da fiyatlar yüzde 400 arttı Aynı zamanda DEİK Bahreyn İş Konseyi ve Türk Körfez iş Çevreleri Derneği’nin (TURKUVİD) Başkanı’da olan Barman, “Özellikle Körfez yatırımcısının ilgi gösterdiği illerden olan Yalova’da son beş yıllık süreçte arsa fiyatlarında yüzde 400 civarında bir artış söz konusu, önümüzdeki dönemde yüzde 200’lük bir artış daha öngörülüyor. 2009’da il nüfusu 80 bin iken bugün 300 bine çıkmış durumda. Yalova, Bursa bölgesine değer katan Osmangazi Köprüsü gibi dev projeler yatırımcıların dikkatini çekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı