Gazete Vatan Logo

Yaparsın biliriz

İki kez kanseri yenen, bir bacağı kesilen 20 yaşındaki Neslican Tay, üçüncü kez kendisini yoklayan hastalığına meydan okudu: “O düşünsün, beni bacağımı gömdükten sonra hiçbir şey durduramaz çünkü...”

Yaparsın biliriz

İki kez kanser teşhisi konan ve sol bacağını kaybeden 20 yaşındaki Neslican Tay üçüncü kez kansere yakalandı. Daha önceki mücadelesiyle gündem olan Neslican Tay önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tümörün hem sağ akciğerinde hem de sol ciğerinde olduğunu söyledi. Tümörün birinin sağ akciğer zarında olduğu için ameliyatla alınamadığı belirten Tay, kemoterapiye başlayacağını açıkladı. Neslican Tay’a sosyal medyadan binlerce kişi destek oldu. Tay yayınladığı video da ise “Mücadelemi asla bırakmak istemiyorum çünkü bana bu yakışır” dedi. Tay, “Kendime söz verdim sonuna kadar savaşacağım. Hem de savunma cephesinde falan değil taarruzdayım. Bacağımı almak kadar kolay değil hayatımı almak. Daha dünyayı gezeceğim, kitap çıkartacağım, bir sürü kalbe dokunacağım. Hayatımı sana bırakmayacağım. Fight (Savaş) kanser” diye konuştu.

‘Korkmuyorum’

Neslican Tay hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını belirterek şunları söyledi: “Hayatımı ertelemiyorum. Senden de, kemoterapiden de hiç korkmuyorum. Çünkü insan bildiği şeyden korkmaz. En ağır kemoterapiyi almıştım ve üstesinden gelmiştim. Şimdi saçlarım dökülecek, midem bulanacak diye demagoji yaparım mı sandın? Beni hiç tanımamışsın. Ben kemoterapi alırken ne giysem diye düşünüyorum. Sen de kemoterapi aldığımda nereye kaçacağını düşün. Seni yok edeceğiz.”

Haberin Devamı