Gazete Vatan Logo

Yanlışlığın böylesi!

İngiltere'de bir devlet kurumu düşebileceği en komik duruma düştü ve yanlışla 2 bin kişiyi işten attı

İngiltere'de Ulusal Teftiş Kurumu'nun raporuna göre; yetkililer, göçmenlik işlemlerini kolaylaştıracak bir program ısmarlayıp 2 bin kişiyi işten çıkarmaya karar verdi.

385 milyon sterlin harcanan programın gecikmesine rağmen, işten çıkarmalar devam etti.

Beklenenden daha fazla sayıda Sınır İdaresi çalışanı tazminatını alıp ayrılmak istedi ve bu kişilerin çoğuna izin verildi.

Rapora göre bir yıl geciken ve istenen özelliklerin çoğunu taşımayan yeni sistem, bütçesini şimdiden 28 milyon sterlin aştı.

Program devreye girene kadar, işten çıkarmaların durdurulması tavsiye edildi.

MUHALEFET HESAP SORUYOR

İngiltere'de geçen yıl da yüzbinlerce kişinin gereken kontroller yapılmadan ülkeye girişine izin verildiği ortaya çıkmış; olayın ardından hükümet, Sınır İdaresi'ni ikiye bölmeye karar vermişti.

Muhalefetteki İşçi Partisi'nin Gölge Göç Bakanı Chris Bryant "Bu muazzam küçülme operasyonu ve devam eden kesintiler yüzünden, sınırlarımızı korumak için Heathrow ve Stansted gibi havaalanlarına ek elemanlar getirilmekte, fazla mesai ödenmekte, bu personelin yol ve diğer masrafları karşılanmakta, yerel otellerde hatta bazen 4 yıldızlı otellerde barındırılmaktadır" dedi.

Bryant "İçişleri bakanının çok ciddi sorulara yanıt vermesi gerekiyor: Bu masrafı vergi mükelleflerine nasıl anlatacak?" diye konuştu. (bbcturkce)

Haberin Devamı