Gazete Vatan Logo

Yanlış hedefi taradı!

Yanlış hedefi taradı!

GAZİANTEP’te, adliye otoparkındaki kalaşnikoflu saldırıda 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Saldırının ’çete hesaplaşması’ olayı ile ilgili olduğu, ancak saldırganın hasımları yerine yanlışlıkla adliyede boşanma davasının duruşmasından gelen grubu hedef aldığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen 26 yaşındaki Adem Çetin, silahıyla birlikte teslim oldu.


Olay, Gaziantep Adliyesi önünde bugün saat 12.15 sıralarında meydana geldi. Boşanma davası duruşmasından çıkan ailenin üzerine otoparkın çıkış noktasında uzun namlulu silahla yaylım ateşi açıldı. İddiaya göre, kendisine yardımcı olan bir kadının kullandığı otomobilden inen Adem Çetin, kurşun geçirmez yelekle geldiği olay yerinde, uzun namlulu silahla ateş açtı.


Saldırıya uğrayanlar, kurşunlardan korunmak için kaçıp kendilerini otomobillerin arasına atmaya çalıştı. Polisin müdahalesine rağmen ateş etmeyi sürdüren Adem Çetin’in kurşunlarına hedef olan ve bir yakınlarının boşanma davası nedeniyle adliyede bulunan 30 yaşındaki Atilla Dedekurt, annesi 54 yaşındaki Hatice Şener Dedekurt ile kardeşi 27 yaşındaki Esra Dedekurt ve başka bir nedenle aynı yerde olan 21 yaşındaki Zeki Erdem Öğümögütlü öldü. Mehmet Kenan Dedekurt ile Hasan Kırıcı ise, yaralandı. Hedef alınan kişilerden ise ölen ya da yaralanan olmadı.


Polis, olaydan sonra kaçan saldırganların kullandığı 27 U 3266 plakalı otomobili Çevre Yolu yakınında terkedilmiş buldu. Kısa süre sonra da Adem Çetin, çelik yeleği ve silahıyla birlikte aynı bölgedeki karakola giderek, polise teslim oldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden sağlık raporu almak için hastaneye götürülen cinayet şüphelisi Adem Çetin, "Meydanı mafya bozuntularına bırakmadık" diye bağırdı.

Olay yerinden ilk görüntü:



YANLIŞ HEDEFİ TARAMIŞ

Saldırıda 4 kişinin öldüğü olayın, 6 ay önce yine adliye önünde çıkan silahlı çatışmanın devamı olduğu ortaya çıktı. 17 Ekim 2012’de meydana gelen olayda, suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Müslüm Çetin’in adamları ile yine organize suç örgütü elebaşı olduğu belirtilen Serkan Gar’ın adamları arasında silahlı çatışma çıkarken, 2’si kadın 3 kişi yaralanmış, Serkan Gar’ın adamı olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Ekrem Kolukısa ölmüştü.

6 AY ÖNCE DE ÇATIŞMIŞLARDI

Yaklaşık 6 ay önce çıkan çatışmanın tutuklu sanıklarından Müslüm Çetin’in bugün Gaziantep Adliyesi’ndeki duruşması nedeniyle saldırıyı planlandığı anlaşıldı. Müslüm Çetin’in yeğeni Adem Çetin, duruşmaya gelmesi beklenen Serkan Gar’ın adamlarına silahlı saldırı düzenlemek için adliye önüne geldi. Otopark çıkışında uzun namlulu silahla ateş açan Çetin, hasımları zannettiği, boşanma davasından çıktığı ifade edilen Dedekurt Ailesi ile yakınlarının üzerine yaylım ateşi açtı. Saldırıda, 4 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Böylece, cinayeti planlayan saldırganın hedefinden kimseye kurşun isabet ettiremediği ve son saldırıda hedef alınmayan kişilerin saldırının kurbanı olduğu belirlendi.

Olaydan sonra açıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal Ata, 4 kişinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını doğruladı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de, olayda ölenlerin boşanma davasından çıkan kişiler olduğunu açıkladı.


'ONLARI ÖLDÜRDÜM YETTİ'

Gaziantep Adliyesi önünde çıkan çatışmanın zanlısı olan 26 yaşındaki Adem Çetin, olaydan pişmanlık duymadığını söyleyerek, "Onları öldürdüm yetti" dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olan Adem Çetin, adliyeye sevk edildi. Emniyet çıkışında "Herkes bilsin Urfalı ölmez" diye bağıran Adem Çetin, cinayeti mafya bozuntularına ders vermek için işlediğini söyledi. Adem Ç., "Kimse kendini mafya sanmasın. Bu memlekette Urfalılar var." dedi. Adem Ç., gazetecilerin 'Pişman mısınız?' şeklindeki sorusuna da, "Değilim. Onları öldürdüm yetti." şeklinde cevap verdi.

Gaziantep Adliye Sarayı yakınında bulunan Hukukçular Sitesi otoparkı girişindeki silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Olayda 2 kişi de yaralandı. Saldırıyı, 1993 Şanlıurfa Birecik doğumlu Adem Çetin, kalaşnikof marka silahla gerçekleştirdi. Olayın boşanma davası sonucu mal paylaşımında anlaşılamamasından çıktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı