Gazete Vatan Logo

Yanlış fiyat dengeyi bozabilir

İstanbul’da kentsel dönüşümün pilot bölgesi olan Fikirtepe’de şimdi de acemi müteahhit korkusu yaşanıyor. Dönüşümün yıllardır başlayamadığı, son olarak da terkedilen binalara Suriyeli mültecilerin yerleşmesiyle gündeme gelen Fikirtepe’de acemi müteahhitlerin sorun yaratmasından korkuluyor.

Fikirtepe’de proje gerçekleştirmeye hazırlanan Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, inşaat tecrübesi ve finansal yeterliliği olmayan müteahhitlerin hak sahipleriyle anlaşma yaptığına dikkati çekerek, “İşi bilmeyen şirketlerin rekabetle mücadele için finansal yarışa girmesi bölgede sorun yaratabilir. Kentsel dönüşüm maliyeti diğer inşaat işlerinde farklı. Burada metrekaresini 6 bin TL’den ucuza satarım diyen kaybeder. Hatalı fiyatlandırma bölgedeki dengeleri bozabilir. Bu nedenle iyi fizibilite yapılmalı” dedi.

Fikirtepe’de iki proje hazırlığında olduklarını söyleyen Dumankaya, “Biz Fikirtepe’deki uzun süren sürecin içinde yoktuk. Birleşik İnşaat ve Derviş İnşaat’ın proje alanlarını devralarak sürece dahil olduk. Bu projelerin birinde hak sahipleri ile yüzde 100’e yakın, diğerinde ise yüzde 85 anlaşma sağladık. Fikirtepe’de 1.200 konut planlıyoruz ve üçüncü ada için görüşmelerimiz de devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projeleri devraldı

Dumankaya’nın 2014 yılındaki ilk 6 aylık performansını değerlendiren Barış Dumankaya, 10 projelerinden 600 konut satarak 225 milyon lira ciroya ulaştıklarını belirtti. 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 20 büyüdüklerini söyleyen Dumankaya yabancıya satış oranlarını giderek arttığına dikkat çekti.

Sancaktepe’ye ilk proje

BU yıl Tuzla’da Gizli Bahçe, Bahçeşehir’de hi-fit projelerini satışa sunan Dumankaya, üçüncü projesini Sancaktepe’de inşa ediyor. İlk kez Sancaktepe’de proje gerçekleştiren Dumankaya, ‘Mozaik’ adını verdiği projesini 64 dönüm arsa üzerinde hayata geçirecek. Uğur Dumankaya, 799 konut ve bir ticari birimden oluşan projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Projede ön satış döneminde metrekare satış fiyatı 3 bin 200 lira olarak belirlendi.”

Haberin Devamı