Gazete Vatan Logo

Yangından dram çıktı

İzmir’de iki kardeşin hayatını kaybettiği yangın sırasında anne ve babanın boşanma işlemlerini konuşmak için kilometrelerce uzakta olduğu ortaya çıktı. Çocuklarını evde yalnız bıraktıkları için gözaltına alınan Çelen çifti, ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

Yangından dram çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan ve iki kardeşin hayatını kaybettiği yangından aile dramı çıktı. Evdeki çocukların en büyüğü olan Helin Çelen'in, kardeşlerinden üçünü evden çıkardığı, en küçükleri olan Emir Çelen'i kurtarmak için içeri girdiğinde çatının çökmesi nedeniyle, onunla birlikte can verdiği sırada, annesi ve babasının 40 kilometre uzaktaki Menderes İlçesi'nde bir tanıdıklarının evinde boşanma konusunu görüştükleri ortaya çıktı.

AİLE İKİ AYDIR AYRI YAŞIYORMUŞ

Yangını öğrendikten uzun süre sonra olay yerine gelen Arife Çelen ve Ferhat Çelen çifti sinir krizi geçirdi. Gözaltına alınan çiftin yaklaşık 2 aydır ayrı yaşadıkları boşanma sürecinde yaşanan problemleri konuşmak üzere bir araya geldikleri ve Arife Çelen'in buluşma sırasında Alkol kullandığı ortaya çıktı.

ÇOCUKLAR YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Yangından kurtulan ve hastanede tedavi olan üç çocuk tedavileri tamamlandıktan sonra pedagog eşliğinde, olayla ilgili bilgi verdi. Olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamayan çocuklar, evi sakallı bir kişinin yaktığını tekrarladı. Daha sonra çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden gelen yetkililere teslim edildi ve devlet korumasına alınarak bir yurda yerleştirildi. Kiracı olarak oturan ailenin ilgili kurumlardan gelip çocukları devlet korumasına almak isteyen yetkililere izin vermedikleri belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan anne Arife Çelen ve ayrı yaşadığı eşi Ferhat Çelen ile evi yaktığı iddia edilen Kadir K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.