Gazete Vatan Logo

Yangındaki vahşetten dram çıktı

Yangındaki vahşetten dram çıktı

İzmir'in Buca ilçesinde, önce bıçaklanıp ardından bazanın içerisine konularak yakılan kadının Sibel Çelik olduğu ortaya çıkarken, polis cinayetin bir numaralı zanlısı Çelik'in sevgilisi Halil Y. ve yanındaki kimliği belirsiz şahsı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Sibel Çelik'in kardeşi işitme engelli Şakir Çelik'in ise AB projesi kapsamında İspanya'ya giden ve Malaga şehrinde denizde boğularak hayatını kaybeden üç işitme engelliden biri olduğu ortaya çıktı.

Baza içinde yanmış ceset

Geçtiğimiz 12 Temmuz Salı günü saat 03.30 sıralarında, Kuruçeşme Mahallesi 205/27 Sokak'taki, 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangını gören mahalle sakinleri durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yaptıkları müdahale sonrası alev kaplayan daireyi kısa sürede söndürdü. 2 odalı dairenin içerisi kullanılamaz hale gelirken inceleme yapan itfaiye ekipleri, evde bir kadının yanmış cesedini baza içinde buldu. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede yanmadan önce bıçaklandığı ve cesetten akan kanın yerde olduğu saptandı. Bıçaklandıktan sonra bazanın içine atılan kadının üzerine de yatak yığıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Aile kabul etmemiş

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, yanan ve tanınamaz hale gelen cesedin 25 yaşındaki Sibel Çelik'e ait oldu ortaya çıktı. İddiaya göre, önce bıçaklanıp daha sonra yakılarak feci şekilde hayatını kaybeden Sibel Çelik ile Halil Y.'nin 6 ay önce tanışıp sevgili oldukları ve nişanlılık hazırlıkları yaptıkları öğrenildi. Sibel Çelik'in ailesinin Halil Y. ile ilişkisini onaylamadığı ileri sürüldü. Cinayet olayının meydana geldiği evi Halil Y.'nin 2 ay önce tuttuğu ve Sibel Çelik'i nişanlısı olarak tanıttı belirtildi. Son zamanlarda Sibel Çelik ile Halil Y.'nin kaldığı evde sık sık tartışma nedeni ile bağrışma sesleri geldiği ve olayın olduğu akşamı da sözlü kavganın apartmanda duyulduğu öğrenildi. Şüpheli Halil Y'nin 'Diyarbakırlı Emrah' olarak kendini çevreye tanıttığı ileri sürüldü.

Kanser tedavisi görüyormuş

Talihsiz genç kızın hayatı ise yürek burktu. Daha önce ailesi ile birlikte kalan Sibel Çelik'in kanser hastası olduğu öğrenildi. Sibel Çelik'in; karaciğer, akciğer ve midesi olmak üzere, 10 defa ameliyat olduğu belirtildi. Çelik'in yangında ölmeden önce en son olarak 2 hafta önce ameliyat olduğu öğrenildi. Sibel Çelik'i ise Halil Y.'nin ailesinin boyunun kısalığından dolayı istemediği ileri sürüldü. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan Sibel Çelik'e ait cesede yapılan otopside ameliyat izlerinin çıktığı bildirildi.

Haberin Devamı

Kardeşi de denizde boğulmuş

Sibel Çelik'in kardeşi Şakir Çelik'in de 2015 yılında Nisan ayında denizde boğulduğu ortaya çıktı. Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde eğitim veren Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’den aralarında Çelik'in kardeşi işitme engelli Şakir Çelik'in de bulunduğu 10 öğrenci ve iki öğretmen, bir AB projesi kapsamında 4 Nisan 2015'te İspanya’ya gitti. Grup, Malaga'daki tatil beldesi Marbella’da denize girdi. Öğrencilerden Şakir Çelik ve 18 yaşındaki Serdar Fidan ile Bilgisayar öğretmeni 30 yaşındaki Ümit Nalbant, dalgaların etkisiyle boğularak can verdi. Sibel Çelik'in çok sevdiği kardeşi Şakir Çelik'in ardından büyük acı çektiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Halil Y.'yi bulmak için geniş çaplı soruşturmasını sürdürürken olay yerine yakın ev ve iş yeri kameralarının incelendiği bildirildi.