Gazete Vatan Logo

Yangında bebeğinin öldüğünü sandı köpeğinin yaptığını duyunca...

Polo ismindeki köpek 8 aylık Viviana’yı kurtarmak için kendi hayatını riske attı. Sadık ve düşünceli köpek Polo, yangın çıktığı esnada Vivian’a kalkan olmuş ve üstünden ayrılmamış ve...

Yangında bebeğinin öldüğünü sandı köpeğinin yaptığını duyunca...

Köpeklerin insanların en iyi dostu olduğu söylenir. Buna hemen hemen herkes katılır.

Polo ismindeki köpek ise sadece bir arkadaştan ibaret olmadığını gösterdi. Kahraman köpek 8 aylık Viviana’yı kurtarmak için kendi hayatını riske attı.

Olanları okuyunca duygulanacaksınız.

Sahipleri uzun süredir Polo’yu besliyordu. Viviana doğunca inse bebeğe inanılmaz ilgi göstermeye başladı. Bütün gün küçük kızı izliyor ve onu tehlikelere karşı koruyordu.

2016 yılının ağustos ayında aile hayatlarını değiştirecek o olayı tecrübe etti.

Ani yangın

Viviana’nın annesi Erika Poremski, Baltimore’daki evin önüne aracını park etmişti. Bir anlığına araçtan bir şey almak için evden çıktı. O sırada Viviana ve Polo evde uyuyorlardı. Erika araçtan ihtiyacı olan şeyi alıp geri dönerken evin alevler içinde olduğunu gördü.

Paniğe kapılan Erika, üst katta uyuyan kızı ve köpeğini kurtarmak için evin içine koşmak istedi. Ancak alevler büyümüştü. Bebeğinin ağladığını duyan anne büyük bir çaresizlikle evin yanışını seyretti. Bu bir annenin başına gelebilecek en kötü şeydir.

Haberin Devamı

Komşular evin kapılarını ve pencerelerini kırmak için yardım etmeye çalıştılar ancak eve girmek imkansızdı.

İtfaiyeciler olay yerine varır varmaz hızla Viviana’yı evden çıkardılar. Küçük kız Polo sayesinde hayattaydı.

Kahraman

Sadık ve düşünceli köpek Polo, yangın çıktığı esnada Vivian’a kalkan olmuş ve üstünden ayrılmamış. Polo sayesinde Viviana küçük yanıklarla da olsa hayatta kalmış. Yangın inanılmaz büyük olmasına rağmen vücudunun %19’unda yanık oluşmuş. Polo olmasa her şey çok daha kötü sonuçlanabilirmiş.

Viviana hayatta kaldı ancak Polo yangında hayatını kaybetti. En iyi arkadaşını kurtarabilmek için kendisini feda etti.

Yangının üzerinden bir yıl geçti. Erika’nın babası, kızının ailesi için GoFundMe üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Polo’yu hiçbir şey geri getiremez. Ancak onu her daim hatırlayacaklar.

Newsner