Gazete Vatan Logo

Yangın yeri!

Benazir Butto’nun suikaste kurban gitmesinin ardından ülkenin büyük küçük tüm kentlerinde halk sokağa döküldü

Çatışmalarda ölü sayısı 40’ı geçti. Tüm ülkede 1200’den fazla mağaza, 176 banka ve 72 tren yakıldı

Devlet Başkanı Pervez Müşerref göstericilere karşı daha sert önlemler alınması emrini verdi. Uzmanların “Müşerref’in bu olayda parmağı varsa ülke iç savaşa sürüklenir” iddiaları gerçeklik kazanmaya başladı

İslamabad: Telefon hatları tahrip edildi

Başkentte 100 protestocu kentin ticaret merkezinde lastik yaktı. Diğer semtlerde sokaklar terk edilmiş gibiydi. Birçok mağaza üç günlük yas nedeniyle kepenk açmadı. İslamabad-Karaçi hattındaki telefon hattı göstericiler tarafından kesildiği için iletişim de tamamen koptu.





Ravalpindi: Coplarla dağıttılar

Butto’nun öldürüldüğü Ravalpindi’de binlerce kişi, Müşerref karşıtı gösteri yaptı. Polis coplarla müdahale edince 19 kişi yaralandı.





Peşaver: Parti ofisleri yağmalandı

Kentin dört bir yanında Butto taraftarı sokaklara döküldü. 700 kişi Pervez Müşerref yanlısı bir parti ofisini yağmaladı. Ofis boş olduğu için yaralanan olmadı.

lahor: 10 binler yürüdü

Kentte dün 10 bin kişi önce Butto için dua etti. Ardından da Müşerref aleyhinde sloganlar atarak gösteri yaptı. Butto’nun Pakistan Halk Partisi’nin binasının önünde ise 100 kadın ağlayarak ağıt yaktı.





Multan: Polisle çatıştılar

Yaklaşık 7 bin kişi polisle çatışmaya girdi. Polis araçlarını taşlayan kalabalık yedi banka ve bir benzin istasyonunu da ateşe verdi. Polis olaylara göz yaşartıcı bombayla müdahele etmeye çalıştı.





Karaçi: Silahları yağmalıyorlar

Kentin doğusunda 2 bin kişi bir karakola molotof kokteyli attı. Silah satan iki mağaza yağmalandı. Polis yetkilisi Azhar Ali Faruk’a göre otomobiller, araçlar ve devlet binaları da yakıldı. Bir polis memuru öldürülünce, hükümet göstericilere karşı şiddet uygulama izni verdi.





Haydarabad: Kent alev alev

En kanlı olaylar Haydarabad’da yaşandı. İlk günkü çatışmalarda 19 gösterici ve bir polis memuru öldü. Tren vagonlarına saldırılar düzenleyen kalabalık bunları da ateşe verdi. Dün gece 400 kişi petrol rafinerisini basmaya çalıştı. Çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti. Toplam 947 araç, 131 banka ve 31 benzin istasyonu ateşe verildi.

Haberin Devamı