Gazete Vatan Logo

Yangın, patronu da işçisini de ağlattı

İnegöl’de bir sandalye fabrikasında çıkan yangın büyük maddi kayba neden oldu. Fabrikanın sahibi ile yangında hızla tahliye edilen işçiler gözyaşlarını tutamadı.

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Hamzabey Mahallesi’nde bulunan 2’nci Mobilya İhtisas Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Leta Sandalye fabrikasında işçilerin yemek molasında olduğu sırasında, fabrikanın depo bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yemek sırasında çıkan yangını gören personel İtfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın sırasında yemekhanede olan işçiler ise hızla tahliye edildi. Tahliye edilen işçiler arasında bulunan hamile Gülten Şengül dumandan etkilenerek rahatsızlandı.
İşçiler de söndürmeye katıldı
Şengül, 112 ambulansı ile özel bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. İçerisinde ürünlerin bulunduğu depodan yoğun duman ve alevlerin yükselmesi sırasında korku dolu anlar yaşandı. Olay yerine önce gelen İnegöl İtfaiye ekipleri müdahale etmeye başladı. Alevlerin yoğun olması nedeniyle Bursa ve diğer ilçelerdeki İtfaiye ekiplerine haber verildi. Gelen İnegöl, Bursa, Yenişehir, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın söndürme çalışmalarına işçiler de destek oldu.
İşimiz kül oldu

Haberin Devamı

Yangını duyar duymaz olay yerine gelen Leta Sandalye fabrikası sahibi Levent Özcan fenalık geçirdi. Gözyaşlarını tutamayan Özcan’ı diğer fabrika sahipleri sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.