Gazete Vatan Logo

Yalnızsanız aile kiralayabilirsiniz!

Bir süredir Japonya’da popüler olan aile kiralama hizmeti yavaş yavaş tüm dünyaya yayılıyor. Artık saati 200 liraya kiralık eş ya da anne, baba kiralamak mümkün.

Yalnızsanız aile kiralayabilirsiniz!

Yeni nesil olarak hiç olmadığı kadar yalnız hissediyoruz kendimizi. Amerikan sağlık ve hayat sigortası şirketi Cigna’nın araştırması bunu net olarak ortaya koyuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 50’si terk edilmiş ya da yalnız hissettiklerini söylüyor. Haliyle son dönemde psikologlar haleti ruhiyemize çözüm ararken kapitalistler de bunu nasıl ‘sömürebiliriz’in derdine düşmüş durumda. Bu konudaki hizmetler de ardı ardına geliyor.

Oyuncular aile üyeleri gibi davranıyor

Japonya bu konuda birçok ülkeden daha ileri durumda. Aile bağlarına çok önem veren bir toplum Japonlar. O ilişkilerde olası bir kopma ağır travma ve depresyonu da beraberinde getiriyor. 2006’dan bu yana ülkede “kiralık aile” hizmeti veriliyor. İster yalnızlık hissini bastırmak için düzenli olarak, ister özel bir olay için günübirlik aile bireyleri sağlanıyor. Mesela eşini ve çocuklarını kaybeden biri buradan bir nevi oyuncu kiralayabiliyor. Böylece eve geldiğinde eş ve çocuklarının onu karşılamasını sağlayıp beraber akşam yemeği yiyebiliyorlar. Üstelik firmanın oyuncuları işverenlerinin akrabalarına benzemek için de ellerinden geleni yapıyor. Onlar gibi giyiniyor, saçını, makyajını onlar gibi yapıyor, özel hareketlerini taklit ediyor. Üstelik işverenle sohbet ederek bir nevi telkin hizmeti de veriyorlar.

Haberin Devamı

En çok düğünlere giderken sevgili kiralanıyor

Son yıllarda bu hizmeti veren firmaların sayısı iyiden iyiye artmış durumda. Her birinin binden fazla oyuncusu var. En çok düğünlere yalnız gitmek zorunda kalanlara sevgili, nişanlı ya da eş kiraladıklarını söylüyorlar. Firmaya göre düğün sezonu onlar için de en kârlı dönem. Hatta Japon Family Romance isimli şirket gelirlerinin yüzde 70’ini düğünlere borçlu olduklarını söylüyor. Sevgili kiralamanın saati 5 bin yen yani 200 lira. Ailesi ölen kişiler, sevgililerinin ailesiyle tanışacakları zaman bu firmaya başvurup aile kiralayabiliyor. Çocukluğunda çok sık okul değiştirip taşınanlar çocukluk arkadaşı kiralıyor. Bunun saatlik ücreti ise 4 bin yen yani yaklaşık 160 lira. Çocuğunu çok iyi bir okula sokmak isteyen bekar bir anne, ‘daha iyi’ gözükeceğine inandığı için çocuğuna kiralık baba tutuyor. Hatta aşırı kilolu anne ya da babalar çocuklarının aile toplantısına gitmesi için dahi oyuncu kiralayabiliyor. Firma kiralık damatla sahte düğün organizasyonları bile yapmış. Daha neler neler...

Haberin Devamı

Kiralık eşe evlenme teklif eden bile oluyor

Dışarıdan son derece keyifli görülse de aslında bu işin riskleri de büyük. Yine Family Romance firmasının açıkladığı verilere göre eş kiralayan kadınların yüzde 30-40’ı bir süre sonra hayatı beraber geçirmek istediklerini söyleyerek kiralık eşlerine evlenme teklif ediyor. Bu noktada müşterilerini kırmamak adına direkt hayır deyip çekip gitmek firma kurallarına uymuyor. Zamanla görüşme sıklığını azaltıp hatta 3 ayda bire indirip sonunda ilişki bitiriliyor. Erkek müşterilerin kiralık eşlerine bu denli bağlanma imkanı olmuyor. Çünkü güvenlik nedeniyle kadın oyuncular yanlarında çocuk rolünde biri olmadığı sürece erkekleri evlerinde ziyaret etmiyor. Üstelik el ele tutuşmak dışında fiziksel temas kurmak da yasak.

Haberin Devamı