Gazete Vatan Logo
Magazin Yalnız olmadığını gösteriyorum

Yalnız olmadığını gösteriyorum

Yalnız olmadığını gösteriyorum

Türkiye’nin en sıra dışı seslerinden Nuri Harun Ateş’in Samsun Demir prodüktörlüğünde kaydedilen ilk albümü “Kafası Karışık Kontrtenor” raflardaki yerini aldı. Orkestrası “Kalp Kırmayan Erkekler” ile kostümleri ve performansı ile ses getiren Kafası Karışık Kontrtenor Nuri Harun Ateş, ile şarkılarını konuştuk.

Uzun süredir sahnede canlı olarak hatırı sayılır bir hayran kitlesi edindiniz. İlk albüm artık raflarda, albümde kimlerle çalıştın, şarkılar ve hikayeleri nelerdir?

Albüm DMC’den çıktı. Süper bir prodüktörüm var, Samsun Demir, bana inandığı için çok şanslıyım.

İki çıkış parçasını da Febyo Taşel aranje etti ve diğer şarkılara da harika dokunuşlarda bulundu. İçinde iki muhteşem yazarın şarkı sözleri benim tarafımdan bestelendi.

Biri Mehmet Bilal Dede’den “Yaban Kedisi” diğeri Çağlar Yerlikaya’dan “Makyaj”. Ne şanslıyım ki sözlerini bana emanet ettiler. Erdem Sökmen, Daniel Taşel, Murat Aziret, canım orkestram “Kalp Kırmayan Erkekler” ve diğer harika müzisyenlerle her şey canlı çalındı.

Albüm, sizin değişik ses rengine uygun şarkılarla dolu ve bir aranjman yoğunluk farkediliyor. Nostaljiye olan tutkunuzu da biliyoruz. Bu bilinçli bir tercih miydi?

Haberin Devamı

Ben çocukluğum boyunca plak biriktirdim. Albümdeki şarkılar hayatımın en güzel anlarının fonunda çalıyordu zaten.

Benimle tanışacak dinleyiciye en sevdiklerimi kendi şarkılarımla birlikte yorumlayıp sunmak istedim. Sonuçta ilk görüşte aşk için en doğru kıyafetleri giymeliydim.

‘BU YIL DEKORUM AĞAÇLAR OLACAK’

Bu yıl da düzenli olarak garajistanbul’da seyirci ile buluşmaya devam ediyorsunuz. Bu yıl hikayenizi nasıl bir tasarımla anlatacaksınız?

Bu defa masal kağıttan bir sirkin içinde geçiyor. Ben şarkılarımı söylerken gökkuşağı renklerinden yüzlerce kuş benim üzerimden seyircinin üzerine doğru uçacak. Origamistanbul’un yaratıcısı Gürat Öztürk’ün katlayıp can verdiği kağıtlardan oluşmuş bir dünya bekliyor seyirciyi... Yeni yılın ilk buluşması 16 Ocak bekliyoruz herkesi.

Kostümler de çok önemli sizin şovunuzda. Nasıl seçiyorsunuz?

Aklımda şarkılar, renkler, kumaşlarla yürürken yazıyorum sahnedeki hikayeyi. O yüzden hepsi birbirinin elini sıkı sıkı tutmakta. Doğa beni duygulandırıyor artık. Koca şehrin ortasındaki birkaç ağacın güzelliği gözlerimi kamaştırıyor. Nasıl bir güce sahip olduklarını hepimiz biliyoruz aslında. İşte bu yıl tam arkamda dallarına rengarenk kuşların konduğu bir ağaç olacak bu yüzden. Sırtımı ona yaslayıp söyleyeceğim şarkılarımı...

Haberin Devamı

‘GARAJİSTANBUL’DA SESİM YANKILANDI‘

Kafası Karışık Kontrtenor prejesinin hikayesi nedir?

Kafası Karışık Kontrtenor benim. Yani hem kafam karışık hem kontrtenorum. (Bir erkeğin kadın sesine sahip olması ve bu şekilde şarkı söyleyebilmesi durumunda bu kişiye kontrtenor deniyor.) Sahneye insanlarla tanışmak için çıkıyorum, onlar beni tanısın, sevsin, dinlemekten keyif alsın diye, yalnız olmadığımı hissedeyim diye. Yalnız olmadıklarını hissettireyim diye, bu dünyanın yan yanayken güzel olduğunu beraber eğlenerek görelim diye söylüyorum şarkılarımı.

Bu çılgın gösterinin ardında ciddi bir müzik ve tiyatro eğitimi var öyle değil mi?

Haberin Devamı

17 yaşında konservatuvar opera bölümüne başladım ve toplam 6 konservatuvar değiştirdim. Daha iyi bir eğitim için burs alıp İsviçreye yerleştim ve sonrasında ülkeye geri döndüm bu süre zarfında Avrupa’da çeşitli projelerle sürekli sahnedeydim. Mustafa Arabacı ile şan çalışmaya devam ediyorum. Opera ve tiyatro kariyerim de yurt içi ve yurt dışında devam ediyor.

Garajistanbul artık eviniz gibi oldu. Bu işbirliğinin hikayesi nedir?

Övül ve Mustafa Avkıran beni Aşhura projesine kontrtenor olarak alıp kariyerimi bambaşka yerlere taşıdılar sonra da garajistanbul’u kurdular. Bu harika mekanda en çok sesi yankılanan ben oldum, bu yüzden gerçekten çok şanslı hissediyorum. Şimdi Garajistanbul yeni sahipleri Alp Çağrı Günal ve Ahmet Kunt Sağanak ile yoluna devam ediyor. Ben yine sahnedeyim ve bu harika ekiple çalıştığım için çok mutluyum.