Gazete Vatan Logo

Yalçınlar'dan yeni açılımlar

Fotoğrafçı Yalçınlar göl manzaralı 2. projeyi başlatıp enerjiye de girecek

Büyükçekmece Gölü kıyısında başlattığı 38 villalık Gölmahal projesiyle konut sektörüne adım atan fotoğrafçı Yalçınlar, örnek evleri 1.5 ay sonra tamamlama çalışmalarını sürdürürken, bölgedeki arsa sahiplerinden teklif almaya başladı. Teklifleri değerlendirerek ikinci bir Gölmahal projesine burada imza atmayı hedeflediklerini söyleyen Yalçınlar Grubu Başkanı Hakan Yalçın, “Enerjiye de sıcak bakıyoruz. Büyükçekmece’de toplamı 200 dönümü bulan arazilerimiz var. Burada rüzgar türbini yatırımı yapmak planlarımız arasında” dedi.

Fotoğrafçılık sektöründe 52 yıldır faaliyet gösteren ve Aralık 2010’da Büyükçekmece Gölü kıyısında inşaatına başladığı 38 villalık Gölmahal projesiyle konut sektörüne giren Yalçınlar, inşaatta hedef büyütürken, yeni yatırımlara sıcak baktığının da sinyalini verdi. Şirket, 92 bin 470 m2’lik bir alanda göl manzarasına hakim bir şekilde konumlandırdığı ve kaba inşaatının yarısı tamamladığı Gölmahal projesinin örnek evlerini tamamlama çalışmalarını sürdürürken, bölgedeki arsa sahiplerinin projeye olan ilgisi de yoğun oldu. Örnek villaları 1.5 ay sonra görücüye çıkaracaklarını açıklayan Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, inşaat sektöründe büyümeyi planladıklarını hatırlatarak, “Büyükçekmece’deki arsa sahiplerinden sürekli teklif alıyoruz. İkinci bir Gölmahal projesini bölgede gerçekleştirmek hedeflerimiz arasında. Teklifleri değerlendireceğiz” dedi.

Fotoğrafçılık ve inşaat sektörünün ardından sıcak baktıkları üçüncü alanın enerji olduğunu belirten Yalçın, “Büyükçekmece’de toplam büyüklüğü 200 dönüm olan arazilerimiz var. Burada yatırım tutarı 10 ila 30 milyon dolar arasında değişecek rüzgar türbini yatırımı yapmayı hedefliyoruz. Zaten rüzgar türbini ve güneş panellerini kullandığımız Gölmahal bunun bir pratiği olacak” diye konuştu.

Gölmahal projesinde örnek daireleri görmek isteyen 60-70 kişilik bir talebin olduğunu ve şu ana kadar projede 10 villanın satıldığını belirten Yalçın, projenin 24 ayda teslim edileceğini ancak süreyi 15 aya çekerek 2012 yılının ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Fiyatlar eurodan dolara döndü

Büyükçekmece Gölü kıyısındaki arsasında 40 milyon dolar yatırımla başlatılan Gölmahal projesinde ortalama 720 metrekare büyüklüğündeki villaların her biri net bin 150 ila 2 bin 100 metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor.

Villaların ilk lansman tarihi olan Aralık’ta ortalama metrekare fiyatı da 1.350 euro olup 1 milyon 350 bin euro ile 1 milyon 550 bin euro arasında değişiyordu. Ancak 1.5 ay sonra örnek evlerin tamamlanacağını söyleyen Hakan Yalçın, fiyatların da kur farkından fiyatların olumsuz etkilenmemesi için eurodan dolara çevrildiğini ve ortalama metrekare fiyatlarının daha avantajlı olan 2 bin 500 dolar olarak belirlendiğini açıkladı. Yalçın, metrekaresi 2.150 ile 2.420 bin dolar arasında belirlenen yeni fiyat aralığının bu kapsamda 1 milyon 548 bin dolar ile 1 milyon 742 bin dolar arasında olduğunu, 1.5 ay sonra yüzde 12 oranında zamlanarak 1 milyon 760 bin ile 1 milyon 980 bin doları bulacağını kaydetti. Yalçın, “Fiyatlar içinde KDV’nin yarısını da biz veriyoruz. Bu da alıcılara yüzde 9’luk avantaj sağlıyor” dedi.

3 farklı tip, 5 farklı dekorasyon seçeneğİ sunuluyor

Her villanın altına 32 adet, havuzların altına da 12 adet fore kazık yapılacak projede 3 farklı tipte tasarlanan villalar, 5 farklı dekorasyon tipi olan klasik, retro, modern mix&mach ve standart seçenekleri ile sunuluyor. Villalar; ithal mutfak ve beyaz eşyalar, havuz, zemin kaplamaları (mermer ve parke) ve duvar kaplamaları (doğal mermer), bahçe peysajı ve havuz ile bitmiş bir şekilde teslim ediliyor. Evlerde mobilya da istenirse, fiyatlar, dekorasyonun maliyetine göre yükseliyor. Restoran, kafe, tenis kulübü, spa&wellness merkezi, fitness center’ı, cep sineması ve açık-kapalı yüzme havuzları bulunacak projede doğa sporları kulübü, binicilik merkezleri, uçuş dersleri alınabilecek Hezarfen Havaalanı da yer alıyor.

Proje tasarımından etkilendi yatırım yapma kararı aldı

İnşaat sektörüne giriş sürecini anlatan Hakan Yalçın, “Sektöre yabancı değildik. Kendi idari binalarımızı, gayrimenkullerimizi inşa ederken kat karşılığı işlere imza atıyorduk. Ancak Büyükçekmece’deki arazimizin yeri ve konumu beni etkiledi. Burada nasıl bir proje yapılabilir diye düşünerek Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu’yla çalışma kararı aldım. ‘Beğenirsem, bu projeyi ben yapacağım’ dedim. Beğenince de yatırım kararı aldım” diye konuştu. Projede kendisi ve ailesinin de oturacağını söyleyen Yalçın, “Müşterileri değil aslında komşularımızı bekliyoruz” dedi.

Enerji doğalgaz yerine güneş ve rüzgardan elde edilecek, su arıtılacak

Türkiye’nin ödüllü mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan Gölmahal, doğalgaz yerine zeminden ısıtmalı havadan suya ısı pompası sistemlerinin ilk kez büyük çapta kullanıldığı bir proje. Suların arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma verileceği projede tasarlanan iç bahçeler ise aydınlığın bodrum kata kadar inmesine imkan verecek. Rüzgar türbinleri ve güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek olan projede böylece enerjiden en az yüzde 50 tasarruf sağlanacak.

ÇEDBİK Başkanlığı’na Haluk Sur seçildi

2007 yılında Türkiye’deki yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK), 26 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurulu’nda yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Haluk Sur seçildi. Halen araştırma ve eğitim kuruluşu Urban Land Institute (ULI) Türkiye başkanlığı görevini de yürüten Haluk Sur, Genel Kurul sonrasında yaptığı konuşmada çok kıymetli bir emaneti devraldıklarını belirterek, eski konut stoğu yenilenirken enerji verimliliği yüksek yeşil binaların daha da önem kazanacağını ve değer açısından ayrı bir lig oluşturacağını vurguladı.

Genel Kurul’da Ali Nihat Gökyiğit’e Kurucu Onursal Başkan unvanı verilirken, Melih Şimşek, Hırant Kalataş, Pınar Saklıyan Koçali, Tunç Korun, Emre Çamlıbel, Erdinç Varlıbaş ve Ayşe Hasol Erktin’in asil üye olarak seçildiği toplantıda,Dr. Duygu Erten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olurken, Prof. Pınar Mengüç, Cihan Karamık, Özden Başıbüyük, İsmet Güran Gökyay ve Kemal Okumuş ise yedek üye olarak seçildi.

Ginza Lavinya Park’ta son 25 dairenin satışı sürüyor

Kullar ve Keleşoğlu İnşaat’ın Beylikdüzü E-5 üzerinde inşa ettiği 230 daire, 162 ofis ve çevresindeki caddelere cepheli toplam 48 mağazadan oluşan Ginza Lavinya Park projesinde kalan 25 dairenin satışı sürüyor. Fiyatların 190 bin TL ile 570 bin TL arasında seyrettiği projenin en avantajlı yönlerinden biri Haziran 2011’de yaşamın başlayacak olması... Metrobüs inşaatının da başlamasıyla birlikte ulaşımı daha çok rahatlayacak olan Ginza Lavinya Park’ta 70-83 m2 1+1, 128-157 m2 2+1, 165-206 m2 3+1, 232-240 m2 4+1 daireler yer alıyor. Ginza Lavinya Park’ta, konutların tamamı iç bahçeye bakıyor. Toplam 6 bin 500 m2’ye sahip yeşil alanı bulunacak proje kapsamında; kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, Fin hamamı, saunalar, buhar odaları ve vitamin bar gibi çeşitli aktivitelerin yer aldığı profesyonel bir spor kulübü bulunuyor.

Cama sürülen sıvı, klimanın yerine geçip % 14 tasarruf sağlayacak

Isı yalıtımıyla enerji tasarrufunun gittikçe önem kazandığı Türkiye, bu alanda Japonya’da geliştirilen ve özellikle kullanım kolaylığı ile dikkat çeken yeni bir ürünle tanıştı. Malezya’da üretilen ve distribitörlüğünü KBT şirketinin üstlendiği Kristalbond adlı sıvı ürün, camlara içeriden sürülerek kızıl ötesi ışınları yüzde 90 oranında, ultraviyole ışınlarını ise yüzde 99 oranında azaltıyor ve ortamda 5 ila 10 derece ısı farkı sağlıyor. Bu sayede yaz aylarında klima kullanımını azaltması beklenen Kristalbold ile ilgili Japonya’da yapılan bir araştırma sıvının yaklaşık yüzde 14 enerji tasarrufu sağladığını ortaya koyou. Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde ‘KBT Amerika’ adında bir ofis kuran, Brezilya’da ise çalışmaları devam eden KBT, ürünü yenilikçi ve çevreci özelliği nedeni ile Türkiye’ye getirmeye karar vermiş. Şirketin yeni hedefi ise Türkiye ve Avrupa’da bayilikler vermek.

Kristalbond’un duvarlara yapılan mantolama sisteminin cama yapılan şekli gibi görev yaptığını söyleyen KBT yetkililerinden Işık Tolgay, Sol-Gel teknolojisi ile nano teknolojinin birleşmesinden ortaya çıkan sıvının geniş cam yüzeylerde de kullanıldığını belirtti.

Rixos camları da Kristalbond’lanıyor

Kristalbond’un cam filmlerinden farkının cama kimyasal bir yolla yapışması ve soyulma, kabarma ve solma problemlerinin yaşanmaması olduğunu dile getiren Tolgay, “Ayrıca şeffaf bir sıvı olması nedeni ile güneş ışığını kesmiyor. Kristalbond cam yüzeyine gelen ısıyı kendi içerisinde absorbe ederken, ortam içerisine girmesine engel oluyor. Böylece yazın hem soğutma için harcanan enerjiden tasarruf sağlanıyor hem de yaşam konforu sağlanıyor” diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesinde hızla yaygınlaşan ve Rixos Otelleri’nde de kullanım alanı bulan Kristalbond’un cama direkt olarak uygulanmasından ötürü cam olan her yerde kullanılabildiğini belirten Tolgay, şöyle devam etti: “Kristalbond, büyük alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, restoranlar gibi yoğun enerji harcanan yerlerde, otobüs, otomobil camlarında, yani cam gördüğünüz her yerde kullanılabiliyor. Enerji tasarrufu yapacağınız için ödediğiniz bedel kısa vadede geri dönüyor.”

Vizyon Park’ta ofisler 0 peşinat 0 faiz ve 120 ay vade ile satılacak

İstanbul Yenibosna’da, entegre altın ve mücevher sanayini bir çatı altında toplayan Kuyumcukent’in hemen yanında inşa edilmeye başlanan ve tamamlandığında; kongre merkezleri, SPA salonu ve 5 yıldızlı iş oteli, Wedding World AVM, Kuyumcukent kompleksi ile birlikte toplam 902 bin m2 alanda yer alarak İstanbul’un en büyük metrajlı ve en kapsamlı inşaat projesi olması planlanan Vizyon Park’ta ‘altın fırsat’ sloganıyla Mayıs sonuna kadar sürecek yeni bir kampanya başlatıldı. Kuyumcukent’i hayata geçiren KUYAŞ GYO tarafından gerçekleştirilen projede bu kapsamda teslime hazır son 40 ofis için ‘0 peşinat, 0 faiz, 120 aya kadar vade fırsatı’ ile getirildi. İnşaatların tamamlanmış olması nedeniyle alıcılarına leasing avantajı sunarak banka kredisi sistemini kaldırdıklarını söyleyen KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, 480 ofisin 440’ını 4 ayda sattıklarını açıkladı. 35 m2-186 m2 ofislerin m2 satış fiyatının 1.650 dolardan başladığını söyleyen Metiner, projede 140 rezidansın henüz projelendirme aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı