Gazete Vatan Logo

Yalancı bahar bitti kar ve tipi donduracak

Küresel bahar havasının ardından kara kış kendini tüm heybetiyle gösterdi. Dün 2 kişi donarak öldü, kar ve tipi yüzünden mahsur kalanlar oldu. Doğu ve Güneydoğu’da birçok köy yolu kapandı

Küresel ısınmanın etkisiyle hüküm süren ılıman havalar yerini yurt genelinde kar, tipi ve fırtınalara bıraktı. Özellikle doğu ve güneydoğuda kar yüzünden yüzlerce kişi yollarda mahsur kaldı, binlerce köy yolu kapandı. Muş- Kulp karayolunun Kozmodağı mevkiinde kalan 23 kişinin kurtarılma çalışmalarını denetlemek için gece yarısı yola çıkan Muş Valisi İbrahim Özçimen ve İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Bölük de mahsur kaldı. Bu karayolundan geçen araçlar ve yolcuları, dinlenme tesislerinde bekletildi.

Evi terk etti, donarak öldü
Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi yakınlarında, eşi ile tartışıp evi terk eden ve yürüyerek komşu köydeki annesinin evine gitmeye çalışan 51 yaşındaki Raziye Şen donarak öldü. Mersin’in Mut ilçesinde ise, koyun satın almayan giden 3 tüccardan 27 yaşındaki Nihat Uysal donarak hayatını kaybetti.

Haritacıları tipi vurdu
Yine Mut ilçesi sınırındaki Sertavul Geçidi’nde çalışma yaparken, kar yağışı ve fırtına nedeniyle mahsur kalan harita mühendisi 26 yaşındaki Mahmut Tikilitaş ile topograf 32 yaşındaki Yılmaz Işık, sabaha kadar ölüm kalım mücadelesi verdi. Sabah kar yağışının durması üzerine 2 görevli kendi imkanlarıyla, Sertavul Yaylası’na ulaştı.

Bolu’da 146 kaza
Bolu Dağı’nda etkili olan kar yağışı sonucu D-100 karayolunda 146 hasarlı trafik kazası meydana geldi. Bolu Dağı Bölge Trafik Amiri Hakan Kılıç, “Kazalar genelde maddi hasarlıydı. Karla kaplı yolda araçların kayması sonucu kazalar yaşandı. Kar yağışının olduğu zamanlarda sürücüler önlemlerini alarak yola çıkmalı” dedi.

Bakan da mahsur kaldı
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde tapu dağıtım törenine katıldıktan sonra Doğanşehir’e giderken yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldı. Bakan Özak, kendisine tahsis edilen ciple Adıyaman’a geçebildi.

İstanbul’u lodos vurdu
Yarından itibaren etkili kar yağışının beklendiği İstanbul ve Marmara bölgesini ise dün lodos vurdu. Lodosun artması üzerine, sefere çıkan şehir hatları vapurları zor anlar yaşarken; Harem İskelesi’ne gitmekte olan arabalı vapur batma tehlikesi geçirdi.

Haberin Devamı