Gazete Vatan Logo

Yalan kulesi!

ABD’nin yardımıyla Rakka’yı ele geçiren terör örgütü YPG, kentin sembolü haline gelen saat kulesini Mehmetçiğe kin kusan nefret resimleriyle boyadı

Yalan kulesi!

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG tarafından ABD’nin talimatıyla kurulan SDG (Suriye Demokratik Güçleri) Türkiye’ye yönelik nefret ve iftiralarına devam ediyor. PKK/SDG şimdi de ABD’nin yardımıyla ele geçirdiği Rakka’nın ünlü saat kulesini Mehmetçiğe kin kusan ve iftira atan resimlerle boyuyor. Türkiye’nin Afrin’i terörden arındırmak için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nı sindiremeyen örgüt, onarılan saat kulesinin duvarlarına yapılan resimlerde elinde Türk bayrağı tutan Mehmetçiği, zeytin toplayan çocuklara ateş ederken gösterdi. Kuledeki bir diğer resimde ise şehirdeki çocukları YPG’li teröristlerin kurtardığı resmedildi.

DEAŞ’ın infaz mekanı

Kuleyi infaz mekanı haline getiren DEAŞ’ın ise adı bile geçmedi. Şehir yönetimi radikal terör örgütü DEAŞ’ın elindeyken Rakka’dan dünyaya en çok yansıyan nokta olarak biliniyordu. Çünkü DEAŞ bir çok infazı ve cezalandırmayı saat kulesinin duvarlarında ve önünde yapıyordu. ABD ve PKK/SDG’nin şehri ele geçirmek için yaptığı bombardımanlarda şehrin büyük kısmı gibi saat kulesi de harap oldu. PKK/SDG ise ünlü saat kulesini yalanlar ve iftiralarla donatarak onardı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE AFRİN’İ İHYA EDİYOR

Terör örgütü TSK’nın Afrin’e zarar verdiği yalanını yaymaya çalışırken Afrinli Kürt, Arap ve Türkmen sivil temsilciler, kent merkezinde yerel hizmetleri sağlamak için geçtiğimiz günlerde geçici bir meclis oluşturdu. 20 sandalyeli meclisin üyelerinin 11’i Kürt, 8’i Arap ve biri de Türkmenler arasından seçildi. Yerel meclis ilçede sıkıntıların çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşlı ve çocuklara özel ilgi

Şimdiye kadar Mehmetçiğin özellikle de Afrin’de yaşlı, çocuk, engelli ve kadınlara yardım ederken birçok görüntüsü ortaya çıktı. Şehirdeki okulları onaran Türkiye, Afrin’e sağlık desteğini de her geçen gün büyütüyor. Şehirdeki hastane ve çeşitli noktalara kurulan sağlık merkezlerinde Türkiye’den giden 58 sağlık personelinin yanı sıra TSK’da görev yapan sağlık personeli de Afrin halkına hizmet veriyor.

2.7 milyon kişilik yardım

Terör örgütün kara propagandayla çarpıtmaya çalıştığı Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’de hayat normale dönmeye devam ediyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Türk Kızılayı ve Türkiyeli STK’lar yakın dönemin en büyük yardım operasyonlarından birine Afrin’de imza atıyor. AFAD’ın açıkladığı resmi verilere göre yaklaşık iki aylık süreçte (29 Ocak-8 Mayıs) 2 milyon 719 bin kişilik yardım ulaştırıldı.

Haberin Devamı