Gazete Vatan Logo

Yalan haberleriyle ünlenen Paul Horner ölü bulundu!

İnternet ortamında ürettiği yalan haberlerle tanınan Paul Horner hayatını kaybetti. Horner, 'siyasi hiciv yaptığını' söylüyordu.

Yalan haberleriyle ünlenen Paul Horner ölü bulundu!

Donald Trump’ın seçildiği 2016 ABD Başkanlık Seçimi arifesinde yazdığı yalan haberlerle ünlenen Paul Horner 38 yaşında öldü. Arizona’daki evinde 18 Eylül’de ölü bulunduğu açıklanan Horner’in uyuşturucu kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdiğinden şüpheleniliyor.

Horner hem Facebook’ta hem de kurduğu internet sitelerinde yalan haberler yazıp bunları yayıyordu. Paul Horner, daha önce Donald Trump’ın kendisi sayesinde seçildiğini söylemişti. Horner’ın yayınladığı en ünlü ‘haber’lerden biri de bir önceki başkan Barack Obama’nın ‘radikal Müslüman’ olduğu iddiasıydı. Trump’ın oğlu Eric Trump ve kampanya menajeri Corey Lewandowski, Horner’in sitelerinden birinde yer alan “Trump karşıtı protestoculara eyleme katılmaları için 3 bin dolar ödeniyor” başlıklı haberi sosyal medyada paylaşmıştı.

TRUMP’IN SEÇİLMESİNE BEN SEBEP OLDUM’

Yalan haberler Donald Trump’ın seçildiği başkanlık seçiminin kampanyası sırasında ve Trump’ın başkanlığa başlamasından sonra sıklıkla tartışılan bir konu olmuştu. Horner,Sosyal medyadaki yalan haberlerin de Trump’ın seçilmesine katkıda bulunduğu öner sürülmüştü. News examiner sitesinin kurucusu olan Horner amacının siyasi hiciv yapmak olduğunu söyleyerek Trump destekçilerinin yalan haberleri kontrol etmeden anında paylaştığından yakınıyordu. CNN’e konuşan Horner “Haberlerin içinde mizah ve komedi var. Bu haberleri insanları eğitmek için yapıyorum” demişti.

Haberin Devamı

Washington Post’a verdiği bir mülakatta ise Trump’ın kendisi yüzünden seçildiğini öne sürmüştü. Horner, Donald Trump’ın seçilmesini hedefleyip hedeflemediği sorusuna ise “Hayır, Trump’tan nefret ediyorum” diye cevap vermişti.