Gazete Vatan Logo

Yakıtı bittiği için düşmüş!

Kolombiya’da düşen Lamia Hava Yolları’na ait uçağın kaptan pilotu Miguel ‘Micky’ Quiroga’nın kuleyle son konuşması açıklandı: Pilot, “Yakıtımız bitti, düşüyoruz” dedikten sonra uçakla radar bağlantısı kesilmiş...

Yakıtı bittiği için düşmüş!

Brezilya ligi futbol takımlarından Chapecoense oyuncularının ikisi hariç tamamının hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili Kolombiya basınında yer alan haberlere göre, Brezilya Sağlık Bakanlığı, CENIPA ve Federal Polis Teşkilatından yetkililer, araştırmaları izlemek ve yardım etmek için Brezilya Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçakla Medellin’e geldi.

Brezilya basınında çıkan haberde, babası da 1963 yılında uçak kazasında ölen bir pilot olan Bolivyalı kaptan pilot 54 yaşındaki Miguel Micky pilot Quiroga’nın havaalanındaki kontrol kulesiyle yaptığı son konuşma açıklandı.

İşte son konuşma

Kayıtlarda, kuledeki görevli, uçuş numarasını belirterek “LaMia CP-2933, yaklaşmaktayız, iniş için öncelik istiyoruz, yakıtımız bitmek üzere” diyen pilot Quirioga’dan, durumu tekrar teyit etmesini istiyor. Pilotun daha endişeli bir ses tonuyla yakıtın bittiğini ve elektriklerin de tamamen gittiğini haber vermesi üzerine, kule, pilota radarda görünmediklerini söylüyor.

Medellin’deki San Vicente Vakfı Hastanesi, kazadan kurtulan Chapecoense’nin 24 yaşındaki kalecisiyle ilgili açıklamada, Follmann’ın sağ bacağının kesildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Cenin pozisyonu

Arjantin’in FOX Sports kanalında da kazadan kurtulan uçuş ekibi görevlisi Erwin Tumiri’nin, “Güvenlik protokolüne uyduğum için hayatta kaldım” ifadesine yer verildi. Tumiri, Arjantin televizyonundaki habere göre, çarpma öncesi yolcuların çoğunun koltuklarından kalktığını ve çığlık attığını anlattı. Çarpma öncesi çantaları bacaklarının arasına alan Tumiri, “cenin pozisyonu” sayesinde hayatta kaldığını söyledi.

Instagram’da paylaştı

Kazadan sağ kurtulan defans oyuncusu Alan Ruschel’in eşi, Instagram’da kocasıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak ‘Tanrıya şükür hastanede’ diye yazdı. Kazada hayatını kaybeden diğer oyuncular için dua ettiğini söyledi.

Uçağın düşeceğini 7 ay önce bilmiş!

2014 Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya’nın Almanya’ya 7-1 yenileceğini; aynı turnuvada Neymar’ın sakatlık geçirerek kupaya veda edeceğini önceden açıklayan Carlinhos uçak kazasıyla ilgili de önceden tahminler yaptı. Ntv’nin haberine göre, Mart ayındaki tahminleri sosyal medyaya düşen Carlinhos, “Bir futbol takımının tamamı uçak kazasında ölecek. Bunu not edin, bu dediğim 1.5 yıl içinde gerçekleşecek” yorumunu yapıyor. Tam adı Jose Ferreira dos Santos Carlinhos olan 53 yaşındaki medyum, 2014 Dünya Kupası öncesi maçları öncesi yaptığı tahminlerin tutmasıyla büyük ün yapmıştı.

Haberin Devamı

‘Hepimiz pilotuz’

Geçen yıl verdiği bir mülakatta Bolivyalı pilot, annesi Ilse Menacho’nun babasının ölümünün ardından bir başka pilotla evlendiğini anlattı. Uçakların arasında büyüdüklerini söyleyen kahraman pilot, “Büyük kardeşim Edgar pilot. Ben pilotum. Yeğenim pilot. Oğlum da… Biz pilot bir aileyiz” dedi. Miguel Quiroga’nın Brezilyalı eski senatör Roger Pinto’nun kızıyla evli olduğu ve üç çocuklarının bulunduğu öğrenildi. Quiroga’nın mimar olan kuzeni Kriz Quiroga, yerel bir haber sitesine verdiği demeçte, “Bugün ben kuzenimi, kardeşimi, 15’inci yaş günümün prensini, süper kahramanımı kaybettik” dedi.

Haberin Devamı