Gazete Vatan Logo

Yakalanmamak için ateş açtılar

Kadıköy'de bir otomobil polisin dur ihtarına uymadı. Polise ateş ederek kaçan araçta bulunan ve gözaltına alınan 4 kişiden birinin popstar Bayhan olması şok etkisi yarattı. YENİ

İSTANBUL Kadıköy'de geceyarısından sonra bir otomobilden rastgele ateş eden kişiler, polisin `dur' ihtarına ateşle karşılık vererek kaçmak istedi. Kovalamaca sonucu Acıbadem'de, sürücünün ayağından vurulmasıyla durdurulan otomobilden şarkıcı Bayhan ve babasının da aralarında bulunduğu 4 kişi çıktı.

Kadıköy'de devriye görevi yapan ekipler, saat 02.00 sıralarında ara sokaklarda havaya ateş edildiğini farkederek alarma geçti. Polisler, bu sırada içinde 4 kişinin bulunduğu 34 NYL 02 plakalı otomobilden rastgele ateş edildiğini görüp `dur' ihtarında bulundu. Ancak otomobil hızla uzaklaşmaya başlayınca amansız takip başladı. Yakalanacaklarını anlayan sürücü Ergün Turan, Acıbadem'de polislere ateş açtı. Polisler de karşılık verince çatışma çıktı. Çatışmada sürücünün ayağından yaralanmasıyla otomobildeki 4 kişi teslim oldu. Otomobildeki diğer 3 kişinin Popstar yarışması finalisti şarkıcı Bayhan Gürhan, babası Selahattin Gürhan ve Ramazan Aysan olduğu anlaşıldı.

Yaralı sürücü Ergün Turan Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından diğer 3 kişinin bulunduğu Rıhtım Polis Merkezi'ne götürüldü. Yapılan incelemede sürücünün 3 ayrı suçtan arandığı ve 140 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Çatışmada kullanılan silahın kurusıkıdan bozma olduğu belirlenirken açılan ateş sonucu polis otosunun camlarının kırıldığı ve kaportasında kurşun izleri olduğu görüldü.

Olayı öğrenen zanlı yakınları bir süre sonra polis merkezi önüne geldi, ancak içeri giremeyince polislerle tartıştı. Dört zanlının sorgusu sürüyor.

Haberin Devamı