Gazete Vatan Logo

Tutuklu Yunan askerleriyle ilgili flaş gelişme

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusuna mensup 2 askerin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verildi. Yunan askerleri serbest bırakıldıktan sonra ülkelerine gitmek üzere Tekirdağ Çorlu Havalimanına hareket etti. Askerler buradan özel uçakla Yunanistan’a gidecekler.

Tutuklu Yunan askerleriyle ilgili flaş gelişme

54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı "Hudut Kartalları" adlı sınır birliği ekiplerinin devriye görevi sırasında Pazarkule yakınlarında 1 Mart'ta yakalandıktan sonra tutuklanan Yunanistan ordusundan Teğmen Aggelos Mitretodis ile Astsubay Çavuş Dimitros Kouklatzis'in tutukluluk hali değerlendirildi.

2. Sulh Ceza Hakimliği'nde yapılan duruşma için Mitretodis ve Kouklatzis, tutuklu bulundukları Edirne F Tipi Cezaevi'nden güvenlik önlemleri eşliğinde Edirne Adliyesi'ne getirildi. Duruşmada avukatlar da hazır bulundu.

Yunan askerleri Mitretodis ve Kouklatzis, savunmalarında sınırı yanlışlıkla geçtiklerini ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

YUNAN ASKERLERİ ÜLKELERİNE GİDİYOR

Beş buçuk aydır Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Yunan askerleri serbest bırakıldıktan sonra ülkelerine gitmek üzere Tekirdağ Çorlu Havalimanına hareket etti. Askerler buradan özel uçakla Yunanistan’a gidecekler.
Beş buçuk ay önce Türkiye sınırını geçen iki Yunan askeri gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp Yüksek Güvenlikli Edirne F tipi cezaevine konulmuştu. Edirne Adliyesinde mahkemeye çıkarılan 2 Yunan askerin serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Karar sonrasında Edirne F Tipi Cezaevinden çıkan Yunan askerleri yüksek güvenlik önlemleriyle Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine kontrole getirildi. Kontrol sonrasında Yunan askerler ring aracıyla Tekirdağ Çorlu Havalimanına hareket etti. Askerler özel bir uçakla havalimanından Yunanistan’a gidecekler.

Haberin Devamı