Gazete Vatan Logo

Yakalanan mafya babası: Kitabımı yanıma alabilir miyim?

İtalya'da yıllardır aranan mafya lideri Marcello Pesce dün yakalandığında, komodininin üzerinde gördükleri polisleri şaşkına çevirdi.

Yakalanan mafya babası: Kitabımı yanıma alabilir miyim?

"U Ballerinu" (dansçı) lakaplı 52 yaşındaki Marcello Pesce, İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde doğan 'Ndrangheta' mafyasının ülkenin kuzeyine yayılmasının mimarlarından biri olarak görülüyor.

2010'dan beri kaçak olan ve hakkında 16 yıl hapis kararı bulunan Marcello Pesce, yıllar süren kovalamacanın ardından dün sabaha karşı 05.00 sularında Calabria bölgesindeki Rosarno kasabasında bulundu.

Pesce'nin gizlendiği eve baskın yapan polislerden biri, mafya babasının başucunda silah yerine kitap görmekten duydukları şaşkınlığı, "Bizim için en büyük sürpriz, Pesce'nin kitaplarını keşfetmek oldu" diye aktardı.

DERİN ZEKASINI SUÇ İŞLEMEK İÇİN KULLANDI

Yerel basında yer alan haberlere göre Pesce, polisler kendisini tutuklayarak götürürken direnmedi, yalnızca Sartre'ın "Akıl Çağı" kitabını göstererek, "Kitabı henüz bitirmedim, yanıma alabilir miyim?" diye sordu.

Hukuk eğitimi alan, Fransızca konuşan Pesce, İtalyan basınında "kitapsever mafya babası" diye anılıyor.

Savcı Gaetano Paci de gizlendiği evde bulunan kitapların Marcello Pesce'nin "karmaşık bir kişiliğe sahip olduğunu gösterdiğini", mafya babasının "derin zekasını suç işlemek için kullandığını" söyledi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da Twitter'a yazdığı mesajda "Bugün İtalya için güzel bir gün: En tehlikeli kaçaklardan Marcello Pesce adalete teslim edildi" dedi.