Gazete Vatan Logo

Yakalanan ilk darbecide direktifler de ele geçmiş

Darbe soruşturmasında gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında “sıkıyönetim atama listeleri” ve “yeni yapılanma” dokümanı ele geçirilen eski Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Akkuş hakkındaki iddianame hazırlandı

Yakalanan ilk darbecide direktifler de ele geçmiş

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ilk isim olan, çantasında “sıkıyönetim atama listeleri” ve “yeni yapılanma” dokümanı ele geçirilen eski Bursa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile 15 şüpheli hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede çarpıcı detaylara yer verildi.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen ve Akkuş hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, gözaltına alınan Akkuş’un yanındaki çantasının da ele geçirildiği belirtildi. İddianamede, şu bilgiler yer aldı:

Sıkıyönetim listesi

“Söz konusu çantada bir sarı zarf içinde, bir ve 3 sayfa olmak üzere ayrı ayrı ‘Harekat Yıldırım’ kodlu mesaj formu, 3 sayfalık ‘Sıkıyönetim Bölge Komutanları’ başlıklı liste, 10 sayfalık ‘Sıkıyönetim Mahkemeleri Görevlendirme Listesi’nin, 8 sayfalık ‘Atama Listesi’ (Diğer atamalar) ele geçirildiği tutanaklarda yer almıştır. Söz konusu evrakın incelenmesinde, ‘Harekat Yıldırım’ yazılı mesaj formu içinde ülke genelindeki askeri birliklerde yapılan görevlendirmelerin bulunduğu belirlenmiştir.”

Haberin Devamı

Hakan Şükür fotoğrafı

“Harekat Yıldırım” kodlu, tüm bakanlıklara hitaben yazıldığı belirlenen 3 sayfalık formda ise “Sıkıyönetim direktifi” ve “Sıkıyönetim Kanunu” olduğu anlaşılan, 20 maddelik direktiflerin yer aldığı vurgulanan iddianamede, şunlar kaydedildi: “Sıkıyönetim Bölge Komutanları’ yazılı 3 sayfanın içeriğinde, 84 sıkıyönetim komutanı ve yardımcısının olduğu, 19. sırada yer alan Akkuş’un, Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak görevlendirildiği hususları tespit edilmiştir. ‘Sıkıyönetim Mahkemeleri Görevlendirme Listesi’ yazılı 10 sayfada, 413 askeri hakim ve savcının mevcut görev yerleri ile atandıkları sıkıyönetim mahkemelerinin yer aldığı belirlenmiştir. ‘Diğer Atamalar’ başlıklı 8 sayfalık formda da 450 rütbeli askeri personelin bulundukları görev ile yeni atandıkları görevlerin yer aldığı tespit edilmiştir.”

El konulan Akkuş’un cep telefonunda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile Hakan Şükür’ün fotoğraflarının bulunduğu da belirtildi.

Haberin Devamı