Gazete Vatan Logo

Yakacak yardımı ne kadardır, kimler kömür yardımı alabilir?

Vatandaşlar, soğuk kış günlerinde ısınabilmek için devlet tarafından verilen yakacak yardımlarının içeriğini merak ederken, bu yardımlardan kimlerin faydalanabileceğini ve yardım miktarının ne olduğunu öğrenmek istiyor. İşte yakacak yardımları konusunda tüm bilinmesi gerekenler...

Yakacak yardımı ne kadardır, kimler kömür yardımı alabilir?

Kış mevsimi tüm şiddetiyle devam ederken, muhtaç durumda olan ve ısınmak için kısıtlı bütçelerini zorlamak zorunda kalan vatandaşlar, devletin yakacak yardımına müracaat ediyor.

YAKACAK YARDIMI NEDİR?

2003 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömür SYD Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla hane başına en az 500 kg olmak üzere dağıtılmaktadır. Ayrıca yoksul ailelere yakacak yardımı programı ile ülkemizin atıl vaziyetteki yeraltı kaynakları ekonomiye kazandırılmakta; ulaşım sektörüne ve istihdama ciddi katkı sağlanmaktadır.

KİMLER YAKACAK YARDIMINA BAŞVURABİLİR?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/32ünden az olan haneler başvur uyapabilir?

ÖDEME DÖNEMİ NE ZAMANDIR?

Yılda bir kez kış dönemi öncesi yakacak yardımı yapılır.

ÖDEME TUTARI NE KADARDIR?

Asgari 500 kg olmak üzere mütevelli heyetinin takdiri ile miktar belirlenir. Yakacak yardımına başvuru için T.C. nüfus cüzdanı yerlidir.