Gazete Vatan Logo

Yahudi Kongresi’yle randevu iptal edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak için New York’a gitti. Erdoğan, 5’inci Cadde üzerindeki Peninsula Oteli’ne yerleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta Ronald S. Lauder başkanlığındaki Dünya Yahudi Kongresi heyetiyle dün yapacağı görüşme ise iptal oldu. Heyetin daha önce aldıkları randevu saatini dün sabah değiştirmek istemesi üzerine görüşmenin iptal edildiği öğrenildi. Erdoğan’ın program yoğunluğu nedeniyle başka bir randevu veremediği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığının programında, Dünya Yahudi Kongresi heyetinin dün saat 10.45’te The Peninsula Oteli’nde Erdoğan tarafından kabulü öngörülüyordu.

Obama’yla aynı gün

BM tarafından daha önce perşembe günkü oturuma konulan Erdoğan’ın konuşması, Türk tarafının isteğiyle ABD Başkanı Barack Obama’nın da konuşacağı çarşamba gününe çekildi. Obama, New York saatiyle sabah konuşurken, Erdoğan, günün son konuşmacısı olarak akşam saatlerinde kürsüye çıkacak. Obama’nın özellikle IŞİD terör örgütüyle mücadele konusunda Genel Kurul oturumunda önemli açıklamalar yaptıktan sonra, teröre destek veren ülkelere yönelik yaptırım isteyen bir karar çıkarılması için Güvenlik Konseyi oturumuna başkanlık etmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Genel Kurul salonunda Suriye sınırında bir “Tampon Bölge” fikrini gündeme getirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Kerry’den ‘pudingli’ mesaj

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin Türkiye’den IŞİD’e karşı mücadelede çabalarını artırmasını beklediğini söyledi. Kerry, “Pudingi yemeden, içinde ne olduğunu bilemezsiniz” deyimini de kullanarak “Önce kendi rehine sorunlarıyla ilgilenmeleri gerekiyordu, çözüldü. Şimdi kanıt zamanı, kanıt Pudding’in içinde” dedi.