Gazete Vatan Logo

Yahu daha ne delili arıyorsun

“Hala stratejik ortaklarımız FETÖ için delil yok diyorlar. Türk mahkemeleri bunlarla ilgili kararı verdi. Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye’de verilen kararlar geçerli değil. Hangi kanıtı istiyorsun daha! Ülkemizi kana bulayan katillerin burada ellerini kollarını sallayarak gezmelerine müsaade edilmemeli”

Yahu daha ne delili arıyorsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köln’deki Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisi’nin açılışını yaptı. Açılışta bir konuşma yapan Erdoğan, şu mesajları verdi…

SELAMLIYORUM:Buradan Almanya’nın dört bir yanındaki 3,5 milyon kardeşimin her birine en derin saygılarımı gönderiyorum. Kökeni, vatanı, ten rengi farklı olsa da kalbi bizimle çarpan tüm Müslüman kardeşime de selamlarımı iletiyorum. Bir kez daha özellikle dostum Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’e nazik daveti için teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle güzel bir vesileyle bizleri ağırlayan Köln halkına da gönülden teşekkür ediyorum.

VERİMLİ ZİYARET:Hamd olsun kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Gerek Steinmeir ile gerek Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık. Bazı fikir ayrılıklarını bir kenara koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini vurguladım. Terör örgütleriyle mücadeleden, mülteci krizine, Suriye’deki çatışmalardan ticaret savaşlarına kadar her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.

Haberin Devamı

DEAŞ’IN İSLAMLA ALAKASI YOK:Buradan nasibini alan teröre karışmaz. İslam barış dinidir. İslam’da terörün yeri yoktur. DEAŞ filan falan bunların İslam’la yakından uzaktan alakası yoktur.

ÇİFTE VATANDAŞLIK:Şimdi birçoğunuz, çifte vatandaş oldunuz. Gerçi bu işin önünü kestiler, bunu bir kaç kez ilgililerle de görüştük. Bu işin önünü yeniden açmalısınız dedik. Burada 3,5 milyon soydaşlarımız, vatandaşlarımız var. Önlerini açsalar onlar da çifte vatandaş olarak Almanya’da bulunsa ne olur sanki? Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Alman bizden vatandaşlık istese, bu fakir ona ikinci vatandaşlığı verir. Niye? Bunlar halkların kaynaşmasını getiriyor.

İSLAMİ TERÖR KAVRAMI YANLIŞ:Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken, diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor. Bugüne kadar en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri, islamist ve cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor. Teröre bulaşan, şiddete buluşan, Müslümanların canına kast eden hiçbir yapının, İslam’la Müslümanlıkla bizim inancımızla bağı yoktur. Hıristiyan terörü, Musevi terörü nasıl yanlışsa; İslami terör kavramı da yanlıştır.

Haberin Devamı

TERÖR AYRIMI YOK:Biz terör örgütleri arasında asla ayrım yapmadık. Berlin’de pazar yerinde sivilleri katleden DEAŞ’lı caniler neyse, iki ay önce Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK’lı katiller de odur.

O PİLOTLAR DA KALİTELİYDİ:“Efendim FETÖ’nün okullarında şöyle kaliteli...” O pilotlar da çok kaliteliydi. Omuzları filan da baya doluydu. Ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler. Helikopterlerle, F16’larla, tanklarla şehit ettiler.

BU NASIL ANLAYIŞ?:Biz bir terör örgütü ile mücadele ederken diğerini palazlandırmadık. Hala stratejik ortaklarımız FETÖ için delil yok diyorlar. Yahu daha ne delili arıyorsunuz. Türk mahkemeleri bunlarla ilgili kararı verdi. Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye’de verilen kararlar geçerli değil. Hangi kanıtı istiyorsun daha! Bu nasıl bir anlayıştır? Demokrasi düşmanlarının Avrupa’nın demokratik kurumlarını istismar edilmesine daha fazla göz yumulmamalıdır. Ülkemizi kana bulayan katillerin burada ellerini kollarını sallayarak gezmelerine müsaade edilmemeli.,

Haberin Devamı

Mesut’u alkışladım

Artık isim vermeden geçemeyeceğim. Sonra bana darılır. Almanya’da doğup büyümüş Mesut Özilimiz, İlkayımız bir fotoğraf çektirdik diye kendisini bu toplumda dışladılar. Alman milli takımına kadar yükselmiş olan bu iki gencimizin dışlanmasını, ben onun cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. Hatta bir keresinde de Münih’te Türkiye Almanya maçını seyrediyoruz şansölye ile birlikte. O gün Mesut Türkiye’ye bir gol attı. Şansölye ile beraber alkışladık. Türkiye’ye gol attı, ama ben de alkışladım. Sporun güzelliği de bu zaten. Tabi bu yapılan şık değil. Burada Mesutumuzun yanında yer alanlar olmadı değil. Teşekkür ediyoruz. Ama isterdik ki bu ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak tavır alınsın.

Haberin Devamı