Gazete Vatan Logo

Yağmur’u kurtardılar!

19 yaşındaki anne, evlilik dışı dünyaya getirdiği kızını başka bir aileye verdi. Çocuk edinen ailenin planı hastanede bozuldu. Polis operasyon yaptı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon filmlere konu olacak bir olayı da ortaya çıkardı. Hırsızlık suçlarında kaydı bulunan 19 yaşındaki Tülin G., Şahin K. isimli bir kişiden gayrımeşru çocuk sahibi oldu. Baba Şahin K. gasp suçundan cezaevine girince anne iki yaşındaki kızı Yağmur’u Senem ve Ramazan K. çiftine verdi. Çocukları Hastanede doktorun sorduğu sorulara çelişkili yanıtlar veren çiften şüphelenen doktor bebeğin nüfus kağıdını istedi. Bebeğin nüfus kağıdının olmaması üzerine polise haber verilirken,

polis yaptığı incelemede çocuğun aileden olmadığını tespit etti. Bebek Bahçelievler’deki Sosyal Hizmetler’e bağlı Çocuk yurduna yerleştirdi.

Yurdu basıp kaçırdılar

Senem ve Ramazan K. çifti üç gün önce yanlarına gerçek anne Tülin G.’yi de alarak çocuğun Bahçelievler’deki Çocuk Esirgeme Kurumu’na geldi. Güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirdikten sonra kayıplara karıştılar. Çocuğu kaçırılan takibe alındı. Tekirdağ’da operasyon düzenlendi. Çocuğu evlatlık alan Senem ve Ramazan K. gözaltına alınırken küçük kız yeniden yuvaya gönderildi.

Haberin Devamı

Öte yandan gözaltına alınan biyolojik anne Tülin G.’nin üçüncü çocuğuna hamile olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde ilk çocuğunun nerde olduğunun bilinmediği bu nedenle annenin çocuk doğurup sattığından şüphe edildiği öğrenildi.