Gazete Vatan Logo

Yağmur altında 10 km yürüdü

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’ın Refahiye İlçesi Dumanlı Yaylası’nda düzenlenen Gençlik ve Doğa Festivali’nin açılışını yaptıktan sonra yaylada yağmur altında 10 km yürüyüş yaptı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve kızı Büşra Bahar Köylübay ile birlikte yürüyüşe katılan Yıldırım’a yol boyunca Türk bayrağı taşıyan kalabalık bir genç grubu da eşlik etti.

Yağmur altında 10 km yürüdü

Yıldırım, yol üzerinde kendisini karşılayan ciritçilerden birinin atına bir süre bindi, ciritçilerle fotoğraf çektirdi. Refahiye’nin Kayı köyünden olan ve memleketinde Kayı Beyi pankartlarıyla karşılanan Yıldırım’ın at üzerindeki görüntüsü “Tam Kayı Bey’i” tanımlamasına neden oldu.

Yıldırım daha sonra sürekli yağan yağmur ve zorlu yürüyüş parkuruna rağmen ormanda yaklaşık 10 kilometre yürüdü. Çocukluğunun geçtiği yaylada yaptığı yürüyüş boyunca sadece bir defa mola verdi.

YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

10 kilometrelik yürüyüşün ardından tekrar festival alanına gelen Yıldırım gençlerle bol bol fotoğraf çektirdi. Başbakan Yıldırım daha sonra çamurlu parkurda yapılan Off-Road yarışlarını başlattı. Yıldırım ayrıca oğlu Bülent Yıldırım’ın kullandığı araç ile pakurda tur attı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da arka koltukta yerini aldığı sürüş sırasında araç oluşturulan engeli aşarken dört tekeri yerden kesildi. (Millyet)