Gazete Vatan Logo

Yağcı'dan 'Türkiye’ye yatırım yapın' çağrısı

Opel Başkanı’yla fabrikada buluştu Türkiye’ye yatırım çağrısı yaptı

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Yağcı, 2000’de İzmir’deki fabrikasını kapatan General Motors’u (GM) Türkiye’ye geri dönmeye ikna etmek için Opel Başkanı Nick Reilly ile Almanya’daki Russelsheim tesisinde buluştu. Yağcı, Türkiye’nin avantajlarını anlatarak GM markaları Opel ve Chevrolet’ye yatırım davetinde bulundu.

Türkiye’ye yeni otomotiv yatırımları çekmek için düğmeye basan hükümet, Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı kanalıyla dünyanın en büyük üreticisi General Motors’un (GM) kapısını çaldı. Yatırım Ajansı Başkanı İlker Yağcı, 2000 yılı sonuna kadar İzmir Torbalı’da üretim yapan Opel ya da Chevrolet markalarından birini yeniden Türkiye’de yatırıma ikna etmek için önceki hafta Opel/Vauxhall Başkanı Nick Reilly ile buluştu.

Opel’in teknoloji üssü olarak bilinen Russelsheim tesislerini gezen Aycı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yatırım davetini Reilly ile Başkan Yardımcısı Volker Hoff’a iletti.

Görüşmede, Türkiye’nin yatırım konusunda son derece uygun bir konumda olduğunu aktaran Yatırım Ajansı Başkanı Yağcı, Avrupa’daki birçok ülkeye göre öne çıkan avantajları sıraladı. Opel/Vauxhall Avrupa Başkanı Nick Reilly ve ekibinin ise anlatılanrı tek tek not aldığı belirtildi.

‘Görüşmeler olumlu’

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, görüşmenin son derece verimli geçtiğini ancak yatırım kararının bir gecede alınmadığını, orta-uzun vadede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Keklik, General Motors’un Batı Avrupa’daki bazı maliyeti yüksek operasyonlarının başka ülkelere kaydırılması yönünde çalıştığını belirterek, “Bu kapsamda bazı operasyonların farklı ülkelere taşınması gündeme gelebilir. Türkiye’de Ar-Ge yatımlarına yönelik sağlanan teşvikler Opel/Vauxhall Avrupa yönetiminin de dikkatini çekiyor” diye konuştu.

TEKNOLOJİ ÜSSÜNÜ İNCELEDİLER

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Yağcı (sağdan üçüncü) ve beraberindeki heyet, Russelsheim tesisini inceledi. Fabrika gezisine Opel/Vauxhall

Başkan Yardımcısı Volker Hoff ile Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik (sağdan ikinci) eşlik etti.

137 milyon euroluk yerli Combo 22 Kasım’da bantlardan iniyor

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilecek ilk Combo’lar 22 Kasım tarihinde törenle banttan indirilecek. Özcan Keklik, Combo için toplamda Opel/Vauxhall’un 137.1 milyon euro yatırım gerçekleştirdiğini bunun bir kısmının doğrudan Bursa’daki fabrikanın içerisine yapıldığını dile getirdi. Tofaş’ta üretime alınacak Combo’dan yılda 40 bin adet üretilecek ve yüzde 95’ten fazlası Avrupa’ya ihraç edilecek.

30 şanslı Türk ASPHALT’ı ağlatacak

Peugeot, sportif coupe modeli Peugeot RCZ’nin ‘ASPHALT’ isimli özel serisini Türkiye’de satışa sunuyor. Kasım ayı başından itibaren yollara çıkacak RCZ ASPHALT; mat gri gövde rengi, özel ekipmanları, 200 beygir güç üreten 1.6 litre motoru ile dikkat çekiyor. Spor otomobil bu motor sayesinde 0’dan 100 km’ye 7.5 saniyede ulaşıyor.

Araçta; özel ASPHALT Nappa deri, çift dikişli, elektrikli ve ısıtmalı spor koltuklar, sürüş keyfini artırmak için düşünülen motor özel ses sistemi, spor vites kolu, özel ASPHALT kapı eşikleri ve alüminyum pedallar standart olarak yer alıyor. Sınırlı sayıda üretilen Peugeot RCZ ASPHALT’a sadece 30 Türk sahip olabilecek.

‘ÖTV farkı bizden’ kampanyaları tam gaz

Otomobilde ÖTV artışı sonrasında şirketlerin indirim kampanyaları tam gaz devam ediyor. Mazda, ‘ÖTV farkı bizden’ kampanyasına start verdi. Mazda, ÖTV değişikliğinden oluşan fark için başlattığı satış kampanyasını Kasım ayı sonuna kadar devam ettirecek. Mazda Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “Mazda Türkiye olarak ÖTV artışından kaynaklanan fiyat farkını Mazda 6, Mazda CX-9’da yansıtmama kararı aldık” dedi.

Chrysler Jeep Ticaret de 2011 model Grand Cherokee modellerinde geçerli olacak yeni bir kampanya başlattı. Yeni kampanya ile şirket, araçlarda meydana gelen yüzde 25’lik ÖTV artışının yarısını karşılıyor. Kampanya 15 Kasım tarihine kadar sürecek.

Yeni Focus otomatik şanzımana kavuştu

Yeni Ford Focus, yeni çift kavramalı PowerShift otomatik şanzımana kavuştu. Otomatik vites 2012 model yılıyla birlikte opsiyonel olarak 125 beygir gücündeki 1.6 litre benzinli Focus’larda yer alacak. Otomobilde ayrıca Trend donanım seviyesinden itibaren ESP ve Dinamik Tork Kontrolü standart olarak sunulacak. 6 ileri PowerShift şanzıman yokuş kalkış desteği, düşük hızda kullanım modu, rölanti modu ve ara debriyaj fonksiyonu gibi özellikler sunuyor.

PowerShift’le donatılan araç, 149 gr/km karbondioksit salımı ve 100 km’de ortalalama 6.4 litre yakıt tüketimine sahip. Yeni Focus’ta Comfort serisi de devreye alındı. Trend, Style ve Titanium serilerine ilave olarak giriş seviyesi niteliği taşıyan Comfort serisinin fiyatı 40 bin 185 TL’den başlıyor.

Kia servislerinde 4x4’lük kış kampanyası

KIa, zorlu kış şartları öncesinde servis kampanyası başlattı. Kampanya süresince garantisi sona ermiş Kia araç sahiplerine, mekanik, yedek parça ve işçiliklerde araç yaşının 4 katına varan indirimler uygulanıyor. Kampanya kapsamında, servise gelen araçlar ücretsiz check-up ve lastik kontrolü hizmetinden de yararlanabiliyor. Kampanya süresince orjinal Kia aksesuarlarda yüzde 20’ye varan indirimler yapılıyor. Kampanya, 15 Kasım tarihine kadar geçerli olacak.

Haberin Devamı