Gazete Vatan Logo

Yabancıyla artık hukukumuz var

Prof. Dr. Helvacı, Türk Sözleşmeler Hukuku’nu İngilizce olarak, ‘Turkish Contract Law’ adıyla kitaplaştırdı, yabancı yatırımcıya rehber oldu

Yabancıyla artık hukukumuz var

2016-2017 eğitim öğretim yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 3 dönem boyunca misafir öğretim üyeliği yapan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Helvacı, ‘Türk Sözleşmeler Hukuku’nu İngilizce olarak yayımladı. Prof. Dr. Helvacı, önemli bir eksikliği gidermeyi amaçladığını belirterek, ‘’Özellikle Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yabancı şirketler ve onların hukukçuları Türk Sözleşmeler Hukuku’nun temel ilkelerini bu eser sayesinde öğrenebilecekler. Yatırımcılara hukuki danışmanlık hizmeti veren Türk hukukçuları da bu eserden yararlanabilecekler. Ayrıca, yabancı öğrenciler, örneğin ülkemize Erasmus Programı çerçevesinde gelen yabancı öğrenciler gayet anlaşılır ve sade bir dille kaleme alınmış bu temel eser üzerinden Türk Sözleşmeler Hukukunu öğrenebilecekler’’ dedi.

34 bölüm

Prof. Helvacı, Türk Borçlar Kanunu’nun İsviçre Borçlar Kanunu’ndan alınmış olması nedeniyle kitabın yazımında Türkçe kaynakların yanı sıra Fransızca ve Almanca kaynaklardan da yararlandığını belirterek, eserin 5 ana başlık altında 34 bölümden oluştuğunu söyledi. Kitap dünyanın hukuk alanındaki önde gelen yayınevlerinden Alman Springer tarafından yayınlandı. Alanında ilk olan esere, internet ortamında elektronik kitap (e-book) olarak da erişilebiliyor.

Haberin Devamı