Gazete Vatan Logo

Yabancıları uyutacak!

2014’ü büyümeyle kapatan İşbir, ilk yurt dışı uyku merkezini Riyad’da açtı. Turquality kapsamına giren İşbir; Almanya, Fransa, Danimarka ve Suudi Arabistan’da 30 uyku merkezi açmayı planlıyor

İşbir Holding, 2014’te hem sünger hem sentetik şirketlerinde büyüdü. Sentetikte 2013’te 123 milyon TL olan ciro, 2014’te 182 milyon TL’ye, süngerde 190 milyon TL olan ciro 212 milyon TL’ye yükseldi. 2015 yılına yüzde 23 büyüme ve 77 milyon TL ciro hedefi ile yola çıkan İşbir Yatak ise uyku merkezlerini yurt dışına taşıma kararı aldı. Yurt içinde 140 uyku merkezinin 22’sini satın alan İşbir, ilk yurt dışı uyku merkezini ise Riyad’da açtı.

Turquality kapsamına giren İşbir, önümüzdeki dönemde Almanya, Fransa, Danimarka ve Suudi Arabistan’da 30 uyku merkezi açmayı planlanıyor. Nihai hedef ise 5 yılda 20 ülkede uyku merkezi açmak. 2015 yılında sentetikte yüzde 20, süngerde yüzde 10 büyüme şirketin bir diğer hedefi...

Mısır, Suudi Arabistan, Irak, Katar, Sudan ve Yemen gibi ülkelerde pazar paylarını büyüttüklerini söyleyen İşbir Holding Genel Müdürü Metin Gültepe, “İşbir Yatak; Norveç’ten Sudan’a toplam 28 ülkeye ihracat yapıyor. Bu yıl yurt içinde ve yurt dışında, satış noktalarını arttırmak, büyüme hedeflerimizin altındaki en önemli başlık olarak ön plana çıkıyor. Turquality destekleriyle bu yıl yurt dışında 30 franchise uyku merkezi açacağız. Yurt içinde ise 50 münhasır uyku merkezinin yanında 50 corner satış noktasının açılmasını planlıyoruz. Başta Almanya, Danimarka, Hollanda, Fransa ve Suudi Arabistan olmak üzere 5 yıl içerisinde 20 hedef ülkede yatırım yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halka arz gündemde

Gültepe, big bag dedikleri endüstriyel ambalaj malzemeleri konusunda da başarılı sonuçlar aldıklarını anlattı. Bu malzemenin yüzde 90’ının Avrupa, Amerika ve Kanada’ya ihraç ettiklerini kaydeden Gültepe, halka arz hazırlığı yaptıklarını da belirterek, “Bağımsız denetime girdik. Mart ayında raporlar çıkıyor. Ya sentetik ya süngeri halka açacağız” dedi.

25 bin inek yatağı sattı

METİN Gültepe’nin verdiği bilgiye göre, İşbir Holding’in cirosu 2013 yılına göre yüzde 27 artarak 169 milyon doları aştı. Özellikle cirosunun yüzde 58’ini ihracattan elde eden sentetik bölümünün bu büyümeye önemli katkısı oldu. Holdingin öne çıkan ürünlerinden biri de inek yatağı oldu... Gültepe, holding şirketlerinden İşbir Ziraat’in geçen yıl 25 bin inek yatağı sattığını anlattı. Metin Gültepe, sözlerine şöyle devam etti: “İşbir Ziraat her geçen gün büyüyor. İşbir Ziraat markası ile özellikle inek yatağı ürününde ithalatın önüne önemli ölçüde geçildi. 2014 yılında yaklaşık 7 milyon TL ciro yaptık. Bu cironun yüzde 20’si ihracattan geldi. Bu yıl hedefimiz inek yatağında ciroyu 10 milyon TL’ye yükseltmek.”

Haberin Devamı