Gazete Vatan Logo
Futbol Yabancı yatırımcıyı Basın Ekpress’e çekti

Yabancı yatırımcıyı Basın Ekpress’e çekti

Mar Yapı, bu yıl Basın Ekspres’teki projeleriyle yabancıları Türkiye’ye çekecek. Şirket, Tri G’de Dubaili bir grupla ortak olacak, Ala’da ise dünyaca ünlü bir tasarımcı ile çalışacak.

Kuyumculuk sektöründen gayrimenkule adım atan ve 2006 yılından bu yana özellikle Güneşli bölgesinde gerçekleştirdiği projelerle tanınan Mar Yapı, yeni projelerini peş peşe hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu yıl yalnızca Güneşli-Basın Ekspres hattı değil İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Sefaköy gibi bölgelerine uzanacak olan Mar Yapı, İstanbul dışında da Bodrum’da üç proje hedefliyor.

Ala’nın adı değişiyor

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Basın Ekspres’te hayata geçirecekleri ve kamuoyunda Ala olarak bilinen projenin adını değiştireceklerini belirterek, “Yurt dışından önemli bir marka ve dünyanın en ünlü tasarımcılarımdan birinin imzası ile hayata geçireceğimiz projemizin detaylarını da yakında paylaşacağız. Projenin ne zaman satışa çıkacağı da tasarımcının çalışmalarına göre belli olacak. Sonbaharda lansman planlıyoruz, bir ay içinde de ruhsatımızı alacağız. İki kule olarak planlanan bu projede, yaklaşık 650-700 ünite olacak. Projeye bir butik otel ve ticari alanlar de koymayı düşünüyoruz. Şu anda pazarlama ile ilgili çalışmaları da devam ediyor” diye konuştu.

Dubaili ortak geliyor

Basın Ekspres’teki bir diğer projelerinin de ödüllü Tri G projesi olduğunu söyleyen Özkök, “Bu proje, rezidans, otel ve ticari alanlardan oluşan karma bir proje olacak. Projede, 2 bin 500 metrekare ticari alan, 150 odalı otel ve 152 adet rezidansın olmasını planlıyoruz. Bu projemizde Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir grupla sözleşme aşamasındayız. 75 milyon dolarlık projemizde yüzde 60 bizim payımız, yüzde 40 yabancı grubun payı olacak. Böylece Türkiye’ye sermaye girişi de sağlamış olacağız. Bu projenin yurtdışında da satışı olacak. Eylül-ekim gibi lansman planlıyoruz” dedi.

Sanayi dönüşümü

Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini anlatan Özkök, şunları söyledi: “Gaziosmanpaşa’daki fabrikalar bölgesinde bir kentsel dönüşüm alanında proje üreteceğiz. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 40 dönümlük bir arsa tahsil edildi. Burada, belediye arsa sahipleriyle anlaştıktan sonra biz devreye giriyoruz. Burada 1+1,2+1 ve 3+1’den oluşan dairelerin yanı sıra ticari birimlerinde yer alacağı bir rezidans düşünüyoruz” dedi. Özkök, Güneşli’de yer alan kuyumculuk fabrikalarının da dönüşüme uğrayacağını ve yerine gayrimenkul projesi yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Boost ile zincirleşiyor

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon ise Güneşli’deki G Plus projelerinde boost adında bir fitness salonu açacaklarını ve bu markanın zincirleşeceğini söyledi.

Sefaköy ve Bodrum’da yeni projeler olacak

SEFAKÖY’de yer alan Oerlikon adlı sanayi makineleri fabrikasının, 20 dönümlük arsasını satın aldıklarını dile getiren Münir Özkök, “Burada ofis ağırlıklı, rezidans ve sokak mağazalarından oluşan karma bir proje hazırlıyoruz. Yatay bir proje hedefliyoruz. Projenin en büyük avantajı metro ve metrobüse yakın olması. 2015’in ilk çeyreğinde bu projeyi de devreye alacağız” dedi. Özkök, Bodrum’da da 3 arazilerinin olduğunu belirterek, bu projelerden ilkine bu yıl başlayacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı