Gazete Vatan Logo

Ya terörist olsaydı?

İngiltere’de Veliaht Prens William’ın 4 yaşındaki oğlu Prens George’un gittiği anaokulunda önceki gün yaşanan güvenlik skandalı kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

Ya terörist olsaydı?

Cambridge Düşesi Kate ile Prens William’ın ilk çocukları olan Prens George’un geçtiğimiz hafta anaokulu bölümüne başladığı başkent Londra’daki Thomas’s Battersea Okulu’na girmeye çalışan bir kadının, sivil polislerce gözaltına alındığı açıklandı. İngiliz basını, 40 yaşındaki kadının bir gün önce de okula girmeye çalıştığını, ancak görevlilerin kendisini fark etmesi üzerine kaçtığını yazdı.Okul yakınlarındaki bir kafeteryada gözaltına alınan kadının, Kate-William çiftine saplantı derecesinde ilgi duyduğu öne sürüldü.

‘Güvenlik artırılmalı’

Prensin olay sırasında okulda bulunmadığı belirtilirken, kraliyet ailesinin eski koruma görevlilerinden Ken Wharfe, olayın Kraliçe II. Elizabeth ve akrabalarına yönelik koruma operasyonunda büyük bir güvenlik zaafiyeti bulunduğuna işaret ettiği yorumunu yaptı. Wharfe, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “İçeri girmeye çalışan kişi bir terörist de olabilirdi. Okul binasına bu kadar yaklaşabilmesi bile güvenlikte ciddi bir boşluk olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı