Gazete Vatan Logo

Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz

Çavuşoğlu’dan ABD’ye Münbiç mesajı: Yol haritasının uygulanması bizim için önemli. ABD’de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz

Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile konutunda görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, Münbiç konusunda ABD’ye net mesajlar verdi. “Münbiç’ten teröristlerin temizlenmesi yetmez” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: Ortak eğitim programları başladı. Biraz gecikme var. Münbiç’te bu yol haritasının uygulanması bizim için önemli. Teröristler yalnızca Münbiç’ten değil Fırat’ın doğusundan da temizlenmeli. ABD’nin sorumluluğu bu teröristleri temizlemektir. ABD teröristlere büyük destek verdi. Münbiç konusunda ABD’de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz.

Sempozyuma katıldı

Bu arada Çavuşoğlu, Ankara’da düzenlenen “Doğu Akdeniz’de Hukuk ve Siyaset” konulu sempozyumda konuştu. Rumların tutumu yüzünden Kıbrıs’ta kalıcı çözüme ulaşılamadığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti: Sırf müzakereye başlamak için tekrar masaya oturmak anlamlı değil. Sonuç alıcı olması lazım. Rum tarafı uygulamada farklı, karşılıklı diyalogda farklı davranıyor. Bunu iki yüzlülük olarak değerlendiriyoruz.

Haberin Devamı

KKTC zirvesi

Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’nda görüştü.