Gazete Vatan Logo

Ya kavga biter ya parti!

CHP’de ulusalcı 20 yenilikçi 20 isim olduğu ifade ediliyor, geriye kalan yaklaşık 100 vekil durumdan rahatsız. ‘Ortadakiler’ “Artık yeter”diyor

CHP, “yenilikçi” isimlerden Gülseren Onanç’ın MYK’dan istifası, “ulusalcı” isimlerden Dilek Akagün Yılmaz’ın disipline sevkiyle hareketlenirken, partideki tartışmaya çok sayıda milletvekili ve MYK üyesi tepki gösteriyor. Her iki kanadın birbirilerine yönelik sert sözleri, partide tartışmaların “ortasında” kalan vekillerin tepkisini çekiyor.

VATAN’a konuşan MYK üyeleri ve milletvekilleri, “CHP’de iki kanat varmış her gün kavga ediyorlarmış görüntüsü var. Ulusalcılarla yenilikçiler birbirlerini dışlamaya başladı. Birbirilerine selam bile vermiyorlar, böyle olmaz. Genel başkan bu olaya el koymalı” değerlendirmesi yaptı.

Selam bile vermiyorlar

Partide büyük kesim, “Her iki kanatta toplamda 30-40 kişi var, bu insanlar partide bölünme varmış gibi gösteriyor. Birbirlerine harcadıkları enerjiyi AKP’ye karşı harcamıyorlar. Birçok arkadaşımız yolsuzluk anlatıyor, AKP’nin yanlışlarını ortaya çıkarıyor, ancak bu tartışmalar yüzünden arada kalıyor ve toplumda CHP muhalefet yapmıyor havası ortaya çıkıyor” değerlendirmesi yaptı.

“Bölünme görüntüsü”nden rahatsız olan çok sayıdaki milletvekilleri CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmeye hazırlanıyor.

Söylem birliği oluşturalım!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye ait olmayan anketleri kamuoyunda anlattığı ve uyarılara rağmen TV’ye çıkıp gazetelere demeç verdiği için istifasını istediği Gülseren Onanç’ın istifa ettiği gün tüm milletvekillerine bir mail gönderdiği öğrenildi. VATAN’ın ulaştığı ve “Yol arkadaşlarım” diye başlayan mailde, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu partimizin güncel olaylara ilişkin görüş ve tavrını açıkladığı CHP Grubu’nda; toplumsal barışın ancak ve ancak demokrasi ve adaletin güçlendirilmesiyle gerçekleşebileceğini paylaşmıştır. Sosyal devlet ilkesinin de adeta içinin boşaltıldığını ve iktidarın halkı yoksullaştırarak yönetme gayelerinin olduğunu örneklerle belirtmiştir. Yeni Anayasa sürecine de değinen Genel Başkanımız ‘CHP var olduğu sürece ülke menfaatine aykırı düzenlemeler olmayacak ve Başkanlık Sistemi’ne izin verilmeyecektir’ demiştir. Çalışmalarınıza katkı sunması, söylem birliği oluşması ve görüşlerimizin geniş kitlelerle buluşturulması adına bu haftaki Grup Toplantımızı bilgilerinize sunarım” deniliyor.

Kılıçdaroğlu kanunları

“Hoşgörülü” üslubuyla bilinen Kılıçdaroğlu’nun da artık uyarılarını dinlemeyen milletvekilleriyle ilgili disiplin işlemi yapacağı da ifade edildi. Milletvekilleri izinsiz TV kanalına çıkamayacak, MYK’da karara bağlanmamış konularda demeç veremeyecek ve CHP’ye yönelik tartışma programlarına da katılmayacak.

Haberin Devamı