Gazete Vatan Logo

Xiaomi Mi 8 kamerası artık daha yetenekli!

Xiaomi Mi 8 sahiplerine müjdeli bir haberimiz var. Bugünkü gelişmeye göre Xiaomi, Mi 8 serisi için Android Pie tabanlı MIUI 10 güncellemesini yayınlamaya başladı. Yeni güncelleme ile birlikte Xiaomi Mi 8 kamerası artık daha yetenekli hale getirildi.

Xiaomi Mi 8 kamerası artık daha yetenekli!

Daha önceden Android 8.1 Oreo tabanlı MIUI 10 sürümünü Mi 8 kullanıcıları ile buluşturan teknoloji devi, şimdi ise 2.1 GB boyutundaki Android 9 Pie tabanlı bu güncelleme ile MIUI 10 arayüzünü dağıtmaya başladı.

Yeni güncelleme ile birlikte Xiaomi Mi 8 kamerası için iki büyük yenilik sunan teknoloji devi, kamera deneyimini en üst seviyelere çıkartmayı hedefliyor.

Android 9.0 Pie tabanlı güncelleme ile kullanıcılara sunulan yeniliklere şöyle bir göz gezdirdiğimizde ise, Xiaomi Mi 8 kamerasındaki en büyük değişiklik 960 fps video kayıt desteği olarak karşımıza çıkıyor.

Daha önce maksimum 240 fps video kaydı yapabilen Mi 8, artık diğer amiral gemileri gibi 960 fps video kaydı gerçekleştirerek süper ağır çekim videolar sunabiliyor.
İkinci yenilik ise süper gece çekimi. Xiaomi Mi Mix 3 ile kullanıcılara doğrudan sunulan bu özellik şimdi ise Mi 8 serisi için kullanıma sunulmuş durumda.
Bu moddan kısaca bahsedecek olursak, süper gece modu ile çekim yapıldığında 8 fotoğraf çekiliyor. Daha sonrasında ise en iyi renk değerine sahip olanlar birleştirilerek kullanıcıya en iyi fotoğrafın sunulması sağlanıyor.
MIUI 10, yapay zeka teknolojisi sebebi ile en büyük güncellemelerden birisi. Bu teknoloji sayesinde derin öğrenme kullanılarak uygulamaların yükleme süresi, uygulama kullanım davranışları odaklı olarak düşürülüyor.
Ek olarak, tek kamera ile bokeh etkisi Xiaomi Mi 5 ve Xiaomi Mi Note 2 gibi modellere de getirilebiliyor. Ayrıca yeni sürüş modu, akıllı ev aygıtları yöneticisi ve diğer yeniliklerle Xiaomi akıllı telefon kullanıcıları için önemli geliştirmeler sağlanıyor.

Haberin Devamı