Gazete Vatan Logo

Xiaomi Mi 5'te Full HD ekran yer alacak

Xiaomi Mi 5'te kullanılacak işleminin ardından bu defa telefonun ekran çözünürlüğü onaylandı. Mi 5'in ekran çözünürlüğü hayal kırıklığı yaratabilir.

Xiaomi Mi 5'te Full HD ekran yer alacak

Xiaomi’nin 24 Şubat’ta resmen açıklayacağı üst seviye akıllı telefon Mi 5’in önemli bir özelliği daha resmen onaylandı. Daha önce Snapdragon 820 işlemcisinden güç alacağı şirket yetkilisi tarafından açıklanan Mi 5’in bu defa ekran çözünürlük değeri doğrulandı.

Xiaomi’nin kurucularından ve şirketin kıdemli başkan yardımcısı Liwan Jiang resmi Weibo hesabı aracılığıyla Mi 5’te Full HD çözünürlüklü ekran kullanılacağını bildirdi. Eylül 2013’te tanıtılan Mi 3 modeliyle Full HD çözünürlüğe geçiş yapan Xiaomi, üst seviye cihaz kategorisinde Mi Note Pro modelinde Quad HD ekrana geçiş yaptı. Ancak şirket buna rağmen bir sonraki amiral gemisi modelde Full HD ekran kullanımını sürdürecek.

Daha önceki sızıntılar Mi 5’in 2K ekrana sahip bir sürümünün olacağı yönündeydi. Hatta telefonların fiyat bilgisi bile orta çıkmıştı. Liwan Jiang tarafından yapılan açıklama görünüşe bakılırsa bu iddiaları çürütüyor.

>>Xiaomi bir kez daha zirvenin sahibi oldu

>>Uygun fiyat ve 4100 mAh pil bir arada: Xiaomi Redmi 3 artık resmi

Xiaomi Mi 5’te 5 ya da 5.2 inç büyüklüğünde bir ekran kullanılacak. Ekran çözünürlüğü dikkate alındığında piksel yoğunluğu 424 ya da 445 olarak karşımıza çıkacak. Her iki durumda da ekran net ve keskin görüntüler sunacak, ancak 2K ekranın üst seviye mobil cihazlarda neredeyse standart haline geldiğini belirtmemiz gerekecek.

Haberin Devamı

Xiaomi’nin bu hamlesinin iki nedeni olabilir. Birinci maliyetleri düşürmek, bir diğer ise pil verimliliğini artırmak. Sony’nin de pil verimliliği artırmak noktasında Quad HD ekrana geçiş yapmadığı biliniyor. Xperia Z5 Premium her ne kadar 4K bir panele sahip olsa da, bu özelliğini sadece video ve fotoğraf görüntüleme esnasında devreye sokuyor.

Xiaomi Mi 5’te ayrıca 3GB RAM/32GB dahili depolama, 4GB RAM/64GB dahili depolama, çift SIM kart desteği, 16MP arka kamera, 8MP ön kamera, Android 6.0, parmak izi sensörü ve NFC özelliği yer alacak.

Sony Xperia C6'nın tasarım detayları şekilleniyor


KAYNAK : Teknolojioku.com - Xiaomi Mi 5'te Full HD ekran yer alacak

HTC'nin yeni telefonu Desire 530 listelendi