Gazete Vatan Logo

Xbox''ın geleceği nereye gidiyor

Xbox''ın TV marketinin lideri olması yolunda neler yapması gerekiyor?

Xbox 360 Microsoft’un en büyük kozlarından biri olarak gelen video oyun platformu olarak yıllardır en iyi listesinde üst sıralarda yer alıyor. Xbox Microsoft’un yıllardır en iyi alanlardan biri, bu yüzden firmanın kozu gibi görülüyor.

Ancak yine de Xbox’ın Sony PlayStation gibi büyük bir rakibini de görmezden gelemeyiz. Oyun severlerin yeni versiyonunu heyecanla beklediği Xbox’ın ilk tahmin edilen ve olması gerektiği düşünülen özelliklerinden biri online bağlantı olacak.

TV’ye online bağlanarak canlı veri çekmesi Xbox’ın çekiciliğini epey artıracaktır. Ayrıca Google TV’yle iş birliğinde bu özelliklerin olması da Android ve Microsoft başarısını zirveye taşıyabilir. Kablolu TV’lerde uygulama teknolojisi yavaş yavaş gündemimize girmeye başladı ancak beklenen “gelecek” henüz gelmedi.

TV uygulamalarının Xbox oyunları kapasitesine ulaştığında da oyun konsollarının geleceği tehlikeye girebilir. Bu yüzden Microsoft’un şimdiden Android ile iş birliği düşünmesi çok iyi olabilir. Yeni nesil Xbox’tan sizin beklentiniz neler?



KAYNAK : Teknolojioku.com - LinkedIn iOS için yenilendi

Haberin Devamı