Gazete Vatan Logo
Magazin X Factor’ün güçlü sesi Dave Grohl

X Factor’ün güçlü sesi Dave Grohl

X Factor’ün güçlü sesi Dave Grohl

Amerika’nın en büyük şarkı yarışması X-Factor de aldığı derecelerle büyük başarılara imza atan ve dünyaca tanınan müzisyen Jeff Gutt grubu Rival City Heights ile birlikte PINKTOBER etkinliğine destek konseri için bugün ve 14 Ekim’de Hard Rock İstanbul’da olacak. Gutt, İstanbul sahnesinde hayranları ile buluşmadan önce müzikal hikayesini anlattı.

X Factor Amerika’da büyük başarılar kazandınız. Oradaki serüveninizden bahseder misiniz?

Yaklaşık 16 yıl müzik endüstrisinde yer almamın ardından, Michigan’da bir oğlum oldu, baba olmanın önemini anladım ve Los Angeles’da hayallerimin peşinden koşmayı bırakıp evime dönerek çocuğumun yanında olmaya karar verdim. 4 yıl oğlumla vakit geçirmemin ardından ona müziği bırakmadan yaşamam gerektiğini göstermemin önemli olduğunu düşündüm. Hallelujaj cover’ım ile 2012’de X Factor seçmelerine katıldım. İlk şovdan ayrıldıktan sonra 2013’te tekrar katıldım. Gerçekten ilginç bir hikayesi var, bir gün kitabımda detaylarına yer vereceğim.

Sizce bu gibi müzik yarışmaları müzisyenleri doğru şekilde destekliyor mu?

Haberin Devamı

2012 yılındaki seçmelerle ve birçok hayal kırıklığına uğradığım uzun müzik yıllarımda müzik yarışmalarının hayranı değildim. Yarışmaların ilgi odağı olmanın kısa yolu ve çok fazla zorluk çekmeden sektörde yer edinebilmenin yollarından olduğunu düşünüyordum. Bu düşünceden vazgeçtim, oğlum için ve ihtiyacım olan yere ulaşabilmek için bir yol olabileceğini düşündüm. Uzun yıllardır farklı isimlerin şarkılarını kulüplerde çalmam bana yardımcı oldu. Özellikle sezon sonuna doğru birçok şarkıyı öğrenmek durumunda kalmakla kolay başa çıktım.

‘DAVE GROHL İLE DÜET YAPMAK İSTERDİM’

Müzik alanında yürürken size ilham verenler kimler oldu?

Bob Dylan, John Lennon, Kurt Cobain ve Dave Grohl.

Eğer ünlü bir isimle aynı sahneyi paylaşacak olsaydınız kim olurdu?

Dave Grohl olur. Çünkü hâlâ yaşayan kahramanlarımdan sadece biri...

X Factor’de olmanın en iyi yanı neydi?

Birçok şansın ve maceranın yanında tanınmamı sağlayarak Rival City Heights adlı grubu kurmama ön ayak oldu. Birçok yerde ve ülkede konser vermeme de yardımcı oldu. Her zaman şükran duyacağım.

Haberin Devamı

Pinktober hakkında ne söylemek istersiniz?

Pinktober’ın küçük bir parçası olduğum için mutluyum çünkü meme kanserine karşı bilinçlenmek erken teşhis ve mamografi’nin önemini hatırlatmak için bu gibi projeler her zaman desteklenmeli.