Gazete Vatan Logo

Windows Phone 8''e neden geçmelisiniz?

Windows Phone 8''in 8 iyi yanı haberimizde!

Hayatımıza 2012 yılının sonlarında giren Windows Phone 8, Microsoft''un piyasaya sürdüğü en son mobil işletim sistemidir. Piyasaya sürülen bütün yazılımların tam olarak özelliklerini kullanmadan bilemeyiz. Hayattaki her yenilik hakkında olduğu gibi bu yeni işletim sistemi hakkında da insanların kullanmak istemesi için bir nedeni olmalı.

Sizlere bu haberimizde "Neden Windows Phone 8?" sorusuna 8 neden sunacağız. Peki, neden Windows Phone 8?

Aşağıda ve sonraki sayfalarımızda bu nedenleri inceleyebilirsiniz.

1. Başlangıç Ekranı ve Live Tile''lar: Başlangıç ekranı en çok önem verdiğiniz uygulamaları, oyunları, kişileri ve diğer birçok şeyi sabitleyebildiğiniz size özel bir yerdir. Live Tile''lar ise güncel bilgileri anında görmenizi sağlayan canlı kutucuklardır. Live Tile''lar sayesinde Başlangıç ekranınız sürekli değişen ve güncellenen canlı bir hal alır. Live Tile''ların boyutunu değiştirerek gösterilen bilgilerin detay miktarını isteğinize ve ihtiyacınıza uygun şekilde değiştirebilirsiniz. Kutucukların yerini ve boyutunu düzenleyerek veya tema rengini değiştirerek Başlangıç ekranını dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

2. Çocuk Odası: Çocuklarınız kendilerine özel bu alan sayesinde yanlış bir şey yapmaları konusunda endişe duymanıza gerek kalmadan, telefonunuzda istedikleri kadar oyun oynayabilirler. Sadece Windows Phone''da bulunan Çocuk Odası''nda çocuklarınız sadece sizin izin verdiğiniz uygulama ve oyunlara erişebilir, mesaj veya e-posta gönderemez, arama yapamaz ve internete bağlanamazlar. Ayrıca Çocuk Odası''nı farklı biçimlerde de düzenleyebilirsiniz. Örneğin, kendinize özel bir çalışma alanı haline getirebilir veya insanlara göstermek istediğiniz uygulamalara, belgelere ve diğer şeylere kolayca ulaşmak için kullanabilirsiniz.

3. Kişiler Hub: Bütün hesaplarınızdaki kişileriniz (Outlook, Gmail ve diğer e-posta hesapları, Facebook, Twittter ve LinkedIn) burada toplanır. Kişiler Hub aracılığıyla istediğiniz kişinin bilgilerine kolayca ulaşabilir, bilgileri düzenleyebilir, arama yapabilir, mesaj veya e-posta gönderebilir, Skype çağrısı ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Bu özelliklere ek olarak Kişiler Hub''ında bulunan Odalar ve Gruplar sayesinde istediğiniz kişiler ile sohbet etmek, içerik paylaşmak, bu kişilerin Facebook, Twitter güncellemelerini, cevapsız arama ve mesajlarını görmek çok daha kolay bir hal alıyor.

4. Windows 8 ve Xbox Uyumu: Windows Phone 8, Windows 8 ve Xbox ile tam bir uyum içindedir. Bu uyumu bir bakışta rahatça fark edebilirsiniz. Windows 8''de de bulunan Live Tile''lar sayesinde Başlangıç ekranlarının görünümü ve canlılığı hemen hemen aynıdır. Ayrıca, Xbox oyunları, Xbox Müzik ve Video özellikleri sayesinde Windows Phone 8 adeta yanınızda taşıyabildiğiniz bir Xbox''tır. Xbox''ınızda oynadığınız bir oyundaki istatistiklerinize Windows Phone 8''de bakabilir veya yolda Windows Phone 8''de dinlemeye başladığınız bir şarkıya evde Xbox''ınızda devam edebilirsiniz.

5. Kamera ve Lensler: Akıllı telefonların hayatımızı kolaylaştıran ve güzelleştiren özelliklerinden bir tanesi de gördüğümüz güzellikleri, yaşadığımız anları ölümsüzleştirmemize yardımcı olmalarıdır. Windows Phone 8 ailesi de son teknoloji ürünü kameraları sayesinde bu görevi eksiksiz biçimde yerine getirmektedir. Bu güçlü kameralara ek olarak, Windows Phone 8''in Lensler özelliği fotoğraflarınızı dilediğiniz şekilde çekmeyi ve çektikten sonra istediğiniz düzenlemeleri yapmayı çok daha kolay hale getiriyor. Lensler özelliği telefonunuzdaki bütün fotoğraf çekim ve düzenleme uygulamalarını bir araya getirir. Böylece kamerayı açtığınız andan itibaren bu uygulamalardan birine kolayca geçiş yaparak hayalinizdeki fotoğrafı çekebilirsiniz.

6. Office: Bilgisayarların hayatımızdaki yerinin artmasıyla birlikte Office de hayatımızın değişilmez parçalarından birisi olmuş durumda. Windows Phone 8''de kurulu halde bulunan Office sayesinde Word, Excel ve PowerPoint dosyalarınıza telefonunuzdan erişebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz. İşten çıkmadan önce başladığınız bir sunuma yolda devam edebilir veya gelen acil bir rapora telefonunuzdan göz atabilirsiniz. Yine Windows Phone 8''de kurulu halde bulunan OneNote sayesinde hızlıca notlar alabilir ve bu notları paylaşabilirsiniz.

7. Güvenlik: Windows Phone 8 gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde sizi zararlı yazılımlardan ve virüslerden uzak tutar. Bu sayede güvenle uygulama indirebilir ve internette gezinebilirsiniz. Cihazda sürekli açık halde bulunan şifreleme (encryption) sisteminin yanı sıra BitLocker veri şifreleme ve koruma özelliği verilerinizi korumaya alır. Internet Explorer 10 içerisinde bulunan Smart Screen özelliği sayesinde zararlı sitelerden ve spamden korunursunuz. Ayrıca, Windows Phone Mağazasında bulunan 150 binden fazla uygulamanın tamamı Microsoft çalışanları tarafından virüslere karşı taramadan geçirildikten sonra onaylanıp yayınlanmaktadır. Bu uygulamaları huzurla indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

8. Bulut Desteği ve SkyDrive: SkyDrive bütün Windows Phone 8 cihazlarda kurulu halde gelir. Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız anda 7 gigabyte bulut depolama alanına ücretsiz olarak sahip olursunuz. Fotoğraflarınız, ayarlarınız ve kısa mesajlarınız otomatik olarak SkyDrive''a kaydedilir. Bu sayede hem istediğiniz yerden fotoğraflarınıza ve daha fazlasına erişebilirsiniz hem de onları telefonunuzun kaybolma ihtimaline karşı koruma altına almış olursunuz. SkyDrive''daki belgeleriniz size özeldir yani siz istemediğiniz sürece diğer kişiler onları göremez. Telefonda kurulu Office de SkyDrive sayesinde belgelerinize istediğiniz yerden istediğiniz cihazla ulaşmanızı sağlar.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Google Glass akıllı gözlük sürücülere yasaklanacak mı?

Haberin Devamı