Gazete Vatan Logo

Windows 7 satışı sona erdi

Windows 7 halihazırda en çok kullanılan Windows sürümü olarak dikkat çekiyor.

Windows 8’den umduğunu bulamayan, Windows 8.1 ile durumu biraz olsun düzeltmeye çalışan Microsoft, beklenen kararı aldı ve PC’ler için Windows 7 satışını durdurdu. Bundan sonraki süreçte kullanıcılar Windows 7 Home Basic, Home Premium ve Ultimate sürümleri resmi kanallar yoluyla yükleyemeyecek ya da Windows 7 ile çalışan bir bilgisayar satın alamayacak. Windows 7 Professional sürümü içine herhangi bir satış durdurulmasından söz edilmedi.

Microsoft bu hamlesiyle Windows 8’e ve 8.1’e olan ilgiye artırmak istiyor. Benzer bir durum XP cephesinde de yaşanmış ve yazılım devi uzun uğraşlar sonunda Windows’un en çok benimsenen sürümlerinden XP’nin kullanım oranını ciddi manada düşürmeyi başardı. Windows 7 halihazırda %50’den fazla kullanım alanına sahip. Bu kullanıcıların büyük bölümünün de Windows 10 yayınlanan kadar Windows 8’e geçil yapması beklenmiyor.

Microsoft, geçtiğimiz haftalarda yeni Windows’un deneme sürümü olan Windows 10 Technical Preview'ı kullanıcılarının beğenisine sundu. Şirket hala test aşamasında olduğunu açıkladığı Windows 10 ‘u kullanıcıların katkılarıyla daha iyi bir platform haline getirmeyi hedefliyor. Windows 10’un resmi satışlarına 2015 ortalarından başlanması bekleniyor.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - Windows 7 satışı sona erdi

Galaxy Note 4 fiyatı, teknik özellikleri, Türkiye fiyatı, Türkiye çıkış tarihi!