Gazete Vatan Logo

Windows 10 cihazlara yeni ayar!

Microsoft, mobil ve masaüstü Windows 10 cihazların minimum gereksinimlerini değiştirdi!

Windows 10 cihazlara yeni ayar!

Microsoft, uzun bir süredir Windows 10 güncellemesi için hem mobil hem de masaüstü platformdaki kullanıcılara etkili bir baskı uyguluyor. Firma ayrıca cihaz üreticilerini de yeni Windows 10 makineleri üretmeleri için de teşvik etmeye çalışıyor.

Microsoft bu doğrultuda, cihaz üreticilerinin işini kolaylaştırmak adına Windows 10'un ihtiyaç duyduğu minimum donanım gereklililerinde bazı ufak değişiklikler gerçekleştirdi. Bu sayede üretici firmaların Microsoft'un en yeni işletim sistemi ile çalışan makineler üretirken daha fazla seçeneğe sahip olması hedefleniyor.

Bu minimum donanım gerekliliklerinde yapılan güncelleme cihazların en çok ekran tarafını kapsıyor. Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte Windows 10'un masaüstü sürümü için gereken minimum ekran boyutu 8 inç'ten 7 inç'e çekilmiş durumda. Windows 10 Mobile cihazlarda da, daha önce 7.99 inç olan maksimum ekran boyutu bu yenilikle birlikte 9 inç'e kadar çekildi.

Firma ayrıca cihazların RAM ve depolama gereksinimlerinde de bazı değişiklikler yaptı. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Windows 10'la çalışacak cihazların en az 2 GB'lık bir RAM değerine sahip olması gerekiyor. Bu değer daha önce 32-bit ve 64-bit makinelerde sırasıyla 1 GB ve 2 GB RAM şeklindeydi.

Haberin Devamı

Kaynak: Chip.com.tr