Gazete Vatan Logo

Windows 10'a "hayır" demek artık mümkün!

Microsoft'un "Windows 10'a yükseltin" baskısından bıktıysanız, bu yeni seçenek sizin için!

Windows 10'a "hayır" demek artık mümkün!

Microsoft'un, Windows 10'a "yükseltme talebi" konusunda ne kadar ısrarcı olduğunu herhalde bütün Windows kullanıcıları defalarca tanık olmuştur. 29 Temmuz'dan sonra artık ücretsiz güncelleme imkanı sunmayacak olan firmanın bu talebini hala görmezden gelmek isteyenlere iyi bir haberimiz var.

Microsoft, bu yükseltme talebini içeren açılır pencerelerde "şimdi güncelle" ya da "daha sonra güncelle" gibi iki seçenek sunuyordu. Bu güncellemeyi hiçbir zaman yapmak istemeyen kullanıcılar da zorunlu olarak "daha sonra güncelle" seçeneğini işaretliyor ve bir süre sonra aynı pencereyle yine karşılaşıyorlardı. Bir diğer olasılık ise X simgesine tıklayıp pencereyi kapatmaktı ama bu da, bir süre sonra aynı pencere ile karşılaşmayı engellemiyordu.

Firma artık biraz daha ayrıntılı bir seçenek sunarak güncellemeyi istemeyen kullanıcıları da bu denkleme dahil ediyor. Güncellemenin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir tarih gösterilmeye başlayan pencerede, bu tarihi değiştirme ya da zamanlanan güncellemeyi tamamen iptal etme seçeneği mevcut. Windows 10'u istemeyen kullanıcılar buna tıklayarak yükseltmeyi iptal edebiliyor.

Haberin Devamı

Yine de tekrar hatırlatmakta fayda var; 29 Temmuz'dan sonra Windows 10 ücretsiz geçiş yapmak mümkün olmayacak. Bu yüzden, teklifin son günlerinde karar verirken iki kez düşünmenizi öneriyoruz.