Gazete Vatan Logo

Wikileaks’le seçim ittifakı

Başkan Trump’ın oğlu Trump Jr., Clinton’ın e-postalarını ifşa eden Wikileaks platformu ile seçim dönemindeki yazışmalarını yayınladı

Wikileaks’le seçim ittifakı

ABD Başkanı Donald Trump’ın en büyük oğlu Donald Trump Jr., babasının seçim kampanyası sırasında sızıntı sitesi Wikileaks ile Twitter üzerinden yaptığı yazışmalarını yayınladı. Wikileaks platformu, ABD’deki başkanlık seçim kampanyası döneminde önemli bir rol oynamış ve Trump’ın rakibi Hillary Clinton’ın hacklenen e-postalarını yayınlamıştı.

Donald Trump Jr. bu çalkantılı dönemde Wikileaks ile yaptığı yazışmaları “İşte Kongre komitelerinden birinin sızdırdığı tüm mesaj trafiği” diyerek paylaştı. Trump Jr.’ın yayınladığı yazışmaların bir kısmı Clinton’ın seçim kampanyası danışmanı John Podesta’nın e-postalarının Wikileaks tarafından kamuoyuna sızdırıldığı döneme denk geliyor.

Yazışmalarda ilk olarak Wikileaks’in Trump Jr.’a 2016 yılının Eylül ayında Trump karşıtı “putintrump” adlı bir girişimle ilgili bir soru yöneltiyor. Trump Jr. da bu platformdan haberi olmadığını ama soruşturacağını söylüyor ve teşekkür ediyor.

Bir sonraki yazışmada Wikileaks, Trump Jr.’dan Clinton hakkındaki bir haberin daha fazla kişiye ulaşması için yorumda bulunarak ya da paylaşarak yardım etmesini istiyor. Trump Jr. da bunu çoktan yaptığını aktarıyor ve Clinton hakkında “Nelerle yoluna devam ettiği inanılmaz” yorumunda bulunuyor. Wikileaks platformu daha sonra Trump Jr.’a bir link göndererek onu paylaşmasını istiyor. Trump Jr. da bunu iki gün sonra yapıyor.

Haberin Devamı

‘Reytingim düşük değil’

ABD lideri Trump, ‘yalan haber’ yapmakla suçladığı ana akım Amerikan medyasının, halk desteği oranını bilinçli şekilde düşük gösterdiğini öne sürdü. Rasmussen araştırma şirketinin yaptığı son anketin sonuçlarını Twitter üzerinden paylaşan Trump, yüzde 46’lık destek oranının son zamanlarda açıklanan en doğru rakam olduğunu belirterek, “Yalan haberciler bizim yüzde 30’larda olduğumuzu söylemeyi seviyor. Ama yanılıyorlar. Bazı insanlar halk desteğimin yüzde 50’lerde olduğunu düşünüyor” diye yazdı.